Yenişehir Başkan Özyiğit, Müfide İlhan’ın kızlarıyla buluştu

Başkan Özyiğit, Müfide İlhan’ın kızlarıyla buluştu

Paylaş
Başkan Özyiğit, Müfide İlhan’ın kızlarıyla buluştu

Başkan Özyiğit, Müfide İlhan’ın kızlarıyla buluştu

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ilk kadın il belediye başkanı Müfide İlhan’ın kızları Simla İlhan ve Ayla İlhan Börekçi ile bir araya geldi.
1950 yılında Mersin Belediye Başkanı seçilen ve Türkiye’nin ilk kadın il belediye başkanı olan Müfide İlhan’ın kızları Mersin’e gelerek, Başkan Abdullah Özyiğit’i ziyaret etti. Başkan Abdullah Özyiğit ve Simla İlhan ile Ayla İlhan Börekçi,  Yenişehir Belediyesi tarafından 1996 yılında Müfide İlhan hayattayken Cumhuriyet Mahallesi’nde adı yaşatılan parkı gezdiler. Simla İlhan ile Ayla İlhan Börekçi yine Yenişehir Belediyesi tarafından parka yerleştirilen Müfide İlhan büstünü görünce duygularına hakim olamadı. Müfide İlhan’ın Türkiye’nin ve Mersin’in sembol isimlerinden olduğunu söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Müfide İlhan’ın anısını yaşatmak bizim için gurur verici. O bugün de kadınlara ilham olmaya devam ediyor” dedi.
Müfide İlhan’ın kızı Simla İlhan ise “Yenişehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Annemiz aslında Mersinli değildi ama Mersin’i çok severdi. Mersinliler de annemi çok severdi. Bugün bu sevgiyi bir kez daha gördük. Parka annemizin büstünü yerleştiren Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberin Devamı