Dalaman Kadın üreticilere 400 Dalaman incir fidanı dağıtıldı

Kadın üreticilere 400 Dalaman incir fidanı dağıtıldı

Paylaş
Kadın üreticilere 400 Dalaman incir fidanı dağıtıldı

Kadın üreticilere 400 Dalaman incir fidanı dağıtıldı

Fırat AKAY/DALAMAN(Muğla),(DHA)--TARIM ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığının desteklediği  Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu' projesi kapsamında kadın üreticilere 400 incir fidanı dağıtıldı.

'İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu' projesi kapsamında kadın üreticilere 400 incir fidanı dağıtıldı. Dalaman'da yapılan programa Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Muğla Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Tandoğan Uysal, Aydın İncir Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Birgül Ertan, Ziraat Odası Başkanı Aydın Çepel, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı. Programda incir yetiştiriciliği yapan kadın üreticilere 200 kurutma sepeti 400 incir fidanı dağıtıldı.Programda ilk konuşmayı kadınlar adına Döndü Karagöz yaptı. Karagöz konuşmasında, "Kadın üreticilere verilen desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Proje ile çok yeni bilgiler öğrendim. Bunları en kısa sürede hayata geçirerek daha kaliteli ve daha çok incir üretmek istiyorum. Tüm kadınları proje ve desteklerden faydalanmaya davet ediyorum" dedi.

'TOPLAM 500 KADIN EĞİTİMLERLE BİLGİLENDİRDİK'
Muğla Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Tandoğan Uysal konuşmasına Dalaman incirinin önemine değinerek şöyle devam etti: "Muğla'da incir üretiminin kadın üreticilerimiz tarafından yaygınlaştırılması, yan ürünlerin işlenmesi, Dalaman incirinin coğrafi işaret yolunda olmasından dolayı farkındalık yaratmak ve tanıtımının sağlanması için yürütülen proje ile Dalaman, Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde bir yılda 80 kadın üreticiye eğitimler verilerek fidan ve kerevet desteği sağlandık. Ayrıca bugün eğitimle birlikte yine üreticilerimize 400 incir fidanı ve 200 kerevet dağıtıyoruz. Kadınlara yönelik çalışmalarımıza her yıl yeni bir proje ile devam ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığı'nın 'Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor' programı kapsamında 2021 yılında 'Muğlalı Kadınların Eli Safrana Bulanacak' ve 2022 yılında 'Anka Kuşu Misali Kadınlarımız Zeytinleri ile Birlikte Doğacak' projelerimiz gerçekleştirdik. Bu iki projede toplam 500 kadın eğitimlerle bilgilendirdik."

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta ise "Dalaman inciri çok kıymetli kadınların emeği ile daha da kıymet ve değer kazanıyor. Kadınlarımızın desteklendiği her projeyi çok kıymetli buluyor desteklemek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Projenin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.  

Ardından kadın üreticilere fidan ve kerevetler dağıtılarak, program Aydın İncir Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi M. Ali Kargıcak ile Ziraat yüksek Mühendisi Hülya Ulusoy'un verdiği eğitimle son buldu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı