Datça Datça'da badem üreticisine badem kırma ve ayıklama makinesi desteği

Datça'da badem üreticisine badem kırma ve ayıklama makinesi desteği

Paylaş
Datça'da badem üreticisine badem kırma ve ayıklama makinesi desteği

Datça'da badem üreticisine badem kırma ve ayıklama makinesi desteği

MUĞLA, (DHA)-MUĞLA'nın Datça ilçesinde, tarımsal üretimi desteklemek için badem üreticilerine Büyükşehir Belediyesi tarafından bir badem kırma ve ayıklama bir de badem sıyırma makinesi desteği verildi.

Datça, 90 değişik badem çeşidi ile Türkiye'nin en önemli badem üretim merkezlerinin başında geliyor. Tamamen susuz olarak yetiştirilen Datça bademi turizmden sonra ilçenin en önemli gelir kaynağı oluyor. Bu kapsamda badem üretiminin desteklenmesi, üretimin daha hızlı ve zahmetsiz olarak yapılması amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Yazı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında Datça bademinin üretim, işleme, paketleme ve pazarlama süreçlerinin iyileştirilmesi, yaygınlaştırılması amacıyla destek sağlandı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Datça Yazı Kooperatifi ile yaptığı anlaşma kapsamında 1 adet badem kırma ve ayıklama bir de badem kabuğu soyma makinası alındı. 145 bin TL'ye mal olan makinenin saatte 125 kg badem kırma ve ayıklama kapasitesine sahip olduğu bildirildi.
SAATTE 1.5 TON YEŞİL KABUK SOYUYOR
Büyükşehir Belediyesi badem kırma ve ayıklama makinesinin yanı sıra 1 adet yeşil kabuk sıyırma makinesi alarak üreticinin kullanımına sundu. Kabuk sıyırma makinasının saatte 1.5 ton badem soyma kapasitesi ile üretimin hızlanması ve zahmetin azalmasında önemli katkı sağlayacağı kaydedildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı