Datça Datça'da doktor ve sağlık çalışanları 2 günlük iş bırakma eylemi

Datça'da doktor ve sağlık çalışanları 2 günlük iş bırakma eylemi

Paylaş
Datça'da doktor ve sağlık çalışanları 2 günlük iş bırakma eylemi

Datça'da doktor ve sağlık çalışanları 2 günlük iş bırakma eylemi

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Datça ilçesinde, doktor ve sağlık görevlileri, sağlıkta şiddete 'Dur' demek için 2 günlük iş bırakma eylemine başladı.
Datça Aile Sağlığı merkezlerinde çalışan doktor ve sağlık görevlileri, Konya Şehir Hastanesi'nde dün meydana gelen olayda, Dr. Ekrem Karakaya'nın vurularak öldürülmesini protesto amacıyla, Türk Tabipler Birliği'nin iki günlük iş bırakma çağrısına destek verdi. Merkez Sağlık Ocağı önünde bir araya gelen doktor ve sağlık görevlileri, basın açıklaması yaparak, vatandaşlardan destek
beklediklerini söyledi.

'BUGÜN YANIMIZDA OLMAYANLAR, YARIN KENDİLERİNE BAKACAK DOKTOR BULAMAYACAK'
Aile Sağlığı Merkezi hekimlerinden Dr. Gönül Mesci eyleme katılanlar adına yaptığı konuşmada, Türk Tabipler Birliği'nin çağrısı üzerine 7-8 Temmuz tarihlerinde iki gün süreyle iş bıraktıkları belirterek, "Tüm halkımızı bize desteğe çağırıyoruz. Bugün yanımızda olmayanlar, yarın kendilerine bakacak doktor bulamayacaklar. Sonuna kadar destek istiyoruz. Bu defa bari yanımızda olun" dedi.
Konuşmanın ardından, bugüne kadar yaşamlarını yitiren tüm sağlık personeli ve doktorlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı