Fethiye Fethiye'de orman ekiplerine iş başı eğitimi verildi

Fethiye'de orman ekiplerine iş başı eğitimi verildi

Paylaş
Fethiye'de orman ekiplerine iş başı eğitimi verildi

Fethiye'de orman ekiplerine iş başı eğitimi verildi

Sedat ÜNAL / FETHİYE (Muğla), (DHA)-MUĞLA Orman Bölge Müdürlüğü'nde orman yangınlarıyla mücadele eden arazöz ve yangın söndürme ekiplerinin 2023 yılı iş başı eğitimleri başladı. Eğitimin sonunda arazöz ekipleri arasında en hızlı hortum serme ve suyu ilk hortum ucuna verme yarışması yapıldı. Ekipler 300 metre hortumu en hızlı şekilde serip ve arazözden hortum ucuna ilk suyu veren ekip olmak için kıyasıya mücadele etti.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şubesi koordinesinde yapılan eğitimlerin ilki Fethiye'de yapıldı. Program kapsamında Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yapan arazöz ve yangın söndürme ekipleri eğitimden geçirildi. Eğitime bölgede bulunan orman gönüllüleri de katıldı. Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, her yıl yaz ayları öncesi yapılan bu iş başı eğitimlerinin bilgilerin tazelenmesi anlamında önemli olduğunu söyledi. Orman teşkilatı olarak orman yangınlarıyla mücadeleyi aynı zamanda bir vatan savunması bilinciyle yaptıklarını belirten Yaprak, yeşil vatan savunmasında görev alacak personele yönelik yapılan bu eğitimlerin verimli ve başarılı geçmesini diledi.
 
Orman Yangınlarıyla Mücadele Şubesi mühendisleri ve Yangın Uzmanları Hasan Altınbağ, Mehmet Oruç ile İlker Yaslanan tarafından ekiplere iş başı eğitimi verildi. Ayrıca iş güvenliği uzmanları tarafından ilk müdahale ve iş güvenliği konularında bilgilendirme yapıldı.
Eğitimin sonunda arazöz ekipleri arasında en hızlı hortum serme ve suyu ilk hortum ucuna verme yarışması yapıldı. Ekipler 300 metre hortumu en hızlı şekilde serip ve arazözden hortum ucuna ilk suyu veren ekip olmak için kıyasıya mücadele etti. Dereceye giren ekipler ödüllendirildi.(DHA)
FOTOĞRAF

Haberin Devamı