Milas Tarihi kalede, Türk Mutfağı Haftası etkinliği

Tarihi kalede, Türk Mutfağı Haftası etkinliği

Paylaş
Tarihi kalede, Türk Mutfağı Haftası etkinliği

Tarihi kalede, Türk Mutfağı Haftası etkinliği  

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA'nın Milas ilçesindeki Beçin Kalesi'nde Türk Mutfağı Haftası yöresel lezzetlerin tanıtıldığı etkinliklerle kutlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Muğla’da gerçekleştirilen etkinliklerin adresi Milas ilçesinde bulunan tarihi Beçin Kalesi oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nün katkılarıyla düzenlenen etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Beçin Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin yer aldığı etkinlikte, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü yiyecek ve içecek hizmetleri alanı öğretmenleri, usta öğreticileri ve Hatay'dan Muğla’ya gelen depremzede misafirler tarafından hazırlanan Hatay içli köftesi, zahterli zeytin salatası, biberli ekmek, babagannuş, kuzu tandır, iç pilav, bostana, helvai hakani ve Hatay künefesi gibi yöresel lezzetlerin tanıtımı ve tadımı yapıldı. 

Yöresel yemeklerin tanıtımının ve ikramının ardından hazırlanan Hatay Künefesi, Vali Yardımcısı Murat Sarı ve protokol tarafından kesilerek konuklara ikram edildi.(DHA)

FOTOĞRAF 

Haberin Devamı