Seydikemer Seydikemer'de çobanlara 10 çoban evi törenle teslim edildi

Seydikemer'de çobanlara 10 çoban evi törenle teslim edildi

Paylaş
Seydikemer'de çobanlara 10 çoban evi törenle teslim edildi

Seydikemer'de çobanlara 10 çoban evi törenle teslim edildi

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA) -MUĞLA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce hayata geçirilen 'Mera ıslah ve amenajman' projesi kapsamında Seydikemer ilçesinde 10 çoban evi törenle teslim edildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce başlatılan 'Mera ıslah ve amenajman' projesi çerçevesinde Seydikemer İlçesi Çökek Mahallesi'nin Makmara Mevkii'nde 9 bin 874 dekarlık alanda, 10 çoban evi ile hayvanlar için 4 suluk ve gölgelikler yapıldı. 1 milyon 544 bin liralık bütçe ile 2 bin 100 rakımda yaşama geçirilen çoban dinlenme alanlarının açılışı törenine AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdeniz, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, protoko üyeleri, siyasi parti ile STK temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, 2019 yılından bu yana il genelinde 23 bin 500 dekar mera alanının ıslah ve amenajman çalışmasını gerçekleştirdiklerini belirtip, geçimini hayvancılıktan sağlayan üreticiler için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Saylak, "Bölgenin ulaşımı son derece güçtü. Büyükbaş hayvancılığın merkezi olan Seydikemer için çok önemli bir alandı. Çobanlarımızın çok ilkel koşullarda konakladığını tespit ederek harekete geçtik. Bakanlığımızın da desteğiyle 1.5 milyon lira bütçeli bu projeyi hayata geçirdik. Üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.

Muğla'da 2004-2019 yılları arasında 6 bin 550 dekar mera alanının ıslah edildiğine dikkati çeken Saylak, "2019 yılından sonra ise mera alanlarını 23 bin 500 dekara çıkardıklarını söyledi. Saylak, şöyle devam etti:
"Makmara Yaylası 2 bin 100 rakımda. Teknik ekibimiz 3 bin 200 metre rakımdaki İkizgöl merasının ıslahı için alışmaya başlayacak. Mayıs ayında da sıfır rakım olan Bodrum Yalıkavak Küdür merasını hayata geçirmiştik. Artan yem girdilerinin bir nebze de olsa hayvan sahiplerine katkı olması için ıslah ve amenajman büyük önem veriyoruz. Sonbaharda buraları gübreleyeceğiz. Daha fazla nasıl verim elde edilir ona bakacağız. Bu meraları üreticilerimizin hizmetine hızlı bir şekilde sunup, küçükbaş hayvancılığın gelişimine destek olmak en büyük hedefimiz ve hayalimiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol tarafından çobanlara anahtar teslimi yapıldı.(DHA)


FOTOĞRAF

Haberin Devamı