Nevşehir 'Bölgemize yağan kar çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür'

'Bölgemize yağan kar çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür'

Paylaş
'Bölgemize yağan kar çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür'

'Bölgemize yağan kar çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür'

Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR,(DHA)- NEVŞEHİR Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, bu yıl yağan kar ile çiftçilerin mutlu olduğunu belirterek, "Ülke genelinde olduğu gibi bölgemize yağan kar çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür. Bu karların önemi olduğu kadar bahar yağmurları da son derece önemli. Eğer bahar aylarında da bu yağan kar gibi yağmur yağarsa, ülkemiz bu yıl bol ve bereketli bir yıl geçirecektir" dedi.
Tüm yurtta olduğu gibi kar yağışı Nevşehir'de de etkili oldu. Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, kar yağışı nedeniyle memnun olduklarını belirterek, “Bu yıl şükürler olsun bol kar yağdı. Geçen yıl kuraklık yaşamamıza rağmen bu yıl istediğimiz oranda kar yağışı oldu ve kuraklık tehlikesini büyük ölçüde önledi. Kar kimilerince bir esaret gibi olarak görülse de çiftçiler için bir berekettir. Ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde yağan kar çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür. Bu karların önemi olduğu kadar bahar yağmurları da son derece önemli. Eğer bahar aylarında da bu yağan kar gibi yağmur yağarsa, ülkemiz bu yıl bol ve bereketli bir yıl geçirecektir. Yağan kar ve yağmur sularının girdi maliyetleri noktasında önemli bir değeri vardır. Yağan kar ve yağmur yer altı ve yerüstü sularının seviyeleri arttırdığı gibi barajlarda da bu oranının daha üst noktalara ulaşmasını sağlamaktadır" diye konuştu.
Çiftçi Ahmet Yurdusev ise, 15-20 yıldan beri ilk kez bu denli bir kar yağışının yaşandığını kaydederek, “Bu kar yağışının çiftçiye çok faydası oldu. Toprakların böyle bir kara büyük ihtiyacı vardı. En az 15 yıldan beri böyle bir kar görmedik. Toprakların üzerinde biriken yabancı ilaç artık ve diğerlerinin toprak altına inerek, üretimi yapılacak ürüne büyük katkı yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı