Merkez Başkan Özdemir: Niğde'de işsizlik sorununu ortadan kaldıracağız

Başkan Özdemir: Niğde'de işsizlik sorununu ortadan kaldıracağız

Paylaş
Başkan Özdemir: Niğde'de işsizlik sorununu ortadan kaldıracağız

Başkan Özdemir: Niğde'de işsizlik sorununu ortadan kaldıracağız

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE'de seçim çalışmaları kapsamında derneklerle bir araya gelen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaz aylarından itibaren Niğde’de işsizlik sorununu tamamen ortadan kaldıracaklarını açıkladı. Çoğunluk hissesi Niğde Belediyesi'ne ait olan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı çalışmalarının ardından firmaların yatırıma başlayacağını belirten Başkan Özdemir, Niğde’nin artık göç veren değil, göç alan bir il olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala, düzenledikleri toplantılarda vatandaşlarla bir araya gelerek, yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerle ilgili açıklamalarda bulunmayı sürdürüyor. Hafta sonu Murtaza Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin iftar programı, Üç Kapılılar Derneği’nin halkla buluşma toplantısı ve Çınarlılılar Derneği'nin üye toplantılarına katılan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bir yandan da Dr. Sami Yağız Caddesi, Bankalar Caddesi ve Selçuklu Caddeleri'nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İftar programları, hemşeri derneklerinin düzenledikleri toplantılar ve esnaf ziyaretlerinde, yeni dönem projeleriyle ilgili müjdeleri sıralayan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, en önemli projelerinden birinin de yüzde 58 hissesi Niğde Belediyesi’ne ait olan 2. Organize Sanayi Bölgesi Yatırım Projesi olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE’NİN EN CAZİP ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ NİĞDE’DE KURUYORUZ '

Niğde-Kayseri yolu üzerindeki Konaklı Beldesi yakınlarında altyapı çalışmaları devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin en cazip organize sanayi bölgelerinden biri olduğuna değinen Başkan Özdemir, "Ülkemizde en çok teşvik uygulanan 6. Bölge teşviki kapsamında yatırımcıları ağırlayacağımız 2. Organize Sanayi Bölgemiz; otoyola ve Niğde-Kayseri yoluna yakınlığı, hemen yanı başına Demiryolu Yükleme Merkezi yapılacak olması burayı Türkiye’nin en cazip organize sanayi bölgelerinden biri haline getiriyor. Bu nedenle de yatırımcılar şimdiden burada yatırım yapmak için sıraya girdi. Henüz altyapı çalışmaları devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne şu ana kadar 150’den fazla firma yatırım talebinde bulundu” dedi.

'NİĞDE GÖÇ VEREN DEĞİL, GÖÇ ALAN BİR İL OLACAK'

Niğde’deki 1. Organize Sanayi Bölgesi ve Bor’daki Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamen dolduğu gibi genişleme alanlarının da dolmak üzere olduğunu vurgulayan Başkan Özdemir, "2. Organize Sanayi Bölgesi'nde de firmalar yatırıma başladığında, Niğde’de işsizlik diye bir sorun kalmayacak. Hatta bu yaz aylarından itibaren işsizlik sorununa köklü çözüm getirmiş olacağız. Tarım ve turizm kenti olan Niğde, sanayi kenti olma yolunda da kabuğunu kırmaya başladı. Bu nedenle Niğde’miz göç veren değil göç alan bir il olacak” şeklinde konuştu.(DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI