Merkez Niğde’nin down sendromlu gençlerin çalışacağı hayat kahvesi açılıyor

Niğde’nin down sendromlu gençlerin çalışacağı hayat kahvesi açılıyor

Paylaş
Niğde’nin down sendromlu gençlerin çalışacağı hayat kahvesi açılıyor

Niğde’nin down sendromlu gençlerin çalışacağı hayat kahvesi açılıyor

Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE, (DHA) -NİĞDE Belediyesi’nin down sendromlu gençler ve özel bireylerin sosyal hayata daha iyi adapte olmaları ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla inşa ettiği “Hayat Kahvesi” yarın düzenlenecek törenle açılacak.

Haberin Devamı

Efendibey Mahallesi’ndeki Mustafa Yiğit Millet Bahçesi içinde hizmete girecek olan Hayat Kahvesi’nde görev yapacak olan down sendromlu gençler tarafından hazırlanacak özel lezzetler, yine bu gençler tarafından servis edilecek.

ENGELSİZ ŞEHİR NİĞDE

Niğde Belediyesi, ‘engelsiz şehir’ sloganıyla başlattığı yatırımlara bir yenisini daha ekliyor. Down sendromlu ve özel çocukların sosyal hayata daha etkin katılabilmelerini sağlamak, onların sosyal becerilerini geliştirmek ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla Niğde Belediyesi tarafından inşa edilen Hayat Kahvesi, Niğde’de özel bireylere yönelik açılan ilk sosyal mekan olma özelliğini taşıyor.

SADECE BİR KAFE DEĞİL

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapımını tamamlayıp hizmete hazır hale getirdikleri Hayat Kahvesi’nin sadece bir kafe değil, aynı zamanda down sendromlu gençlerin ve özel bireylerin yeteneklerini sergileyebilecekleri bir atölye, sergi alanı ve etkinlik merkezi olduğunu belirtti. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI