Çarşamba Çarşamba’da ‘Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku’ Paneli düzenlendi

Çarşamba’da ‘Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku’ Paneli düzenlendi

Paylaş
Çarşamba’da ‘Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku’ Paneli düzenlendi

Çarşamba’da ‘Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku’ Paneli düzenlendi

Mehmet Emin COŞKUNDERE/ÇARŞAMBA (Samsun), (DHA)-SAMSUN'un Çarşamba ilçesi'ndeki Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi'nde bulunan İletişim Fakültesi’nde ‘Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku’ Paneli gerçekleştirildi.

Korsanla Mücadele Üniversiteler Arası İletişim Fikirleri Yarışması’nın 13'üncüsü kapsamında OMÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda 'Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Kanunu' isimli panel düzenlendi. Panele, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Yargıtay 1. Ceza Dairesi Üyesi  Erdoğan İshakoğlu, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Şerbetçioğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, davetliler ve öğrenciler katıldı.

'HAKLARINIZI İYİ ÖĞRENİN'

 (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Şerbetçioğlu, “Aklıma Bir Fikir Geldi yarışmamızın 13'üncüsünü yaparak öğrencilerimize korsanla mücadelenin fikrini aşılamaya devam ediyoruz. Meslek hayatınıza atıldığınızda sizin de bir eseriniz, bir tasarımınız telif hakkı olmadan kullanılabilir. Gerçekleştirdiğimiz paneli iyi takip ederek haklarınızı iyi öğrenin” dedi.

'VERDİĞİNİZ EMEKLERE SAHİP ÇIKACAKSINIZ'

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise “Eserlerin telif hakkı olmadan alınmasını hırsızlık gibi düşünün. Siz İletişim Fakültesi öğrencileri olarak mesleğe atılacaksınız, emek vereceksiniz. Kimse hakkı olmadan emek verdiği şeyin alınmasını, korsan yayın yapılmasını istemez. Sizler de bugün bu panelde konuşmacılarımızdan bunlarla alakalı bilgiler alacaksınız. Haklarınız hayatta her zaman savunun. Bizler sizi geleceğe hazırlıyoruz, ancak geleceğinizde verdiğiniz emeklere siz sahip çıkacaksınız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından RATEM Genel Müdürü Yusuf Gürsoy, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Turizm Uzmanı Mehmet Savaş, OMÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat ve RATEM Bilim Teknik Kurulu Üyesi Ramazan Sezgin, 'Korsanla Mücadele Üniversiteler Arası İletişim Fikirleri Yarışması' kapsamında korsanla mücadelede yapılabilecekler, hukuki yaptırımlar ve izlenmesi gereken yollar hakkında bilgiler verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı