Samsun Lösemili gençler okudukları şiirle hem ağladı hem ağlattı

Lösemili gençler okudukları şiirle hem ağladı hem ağlattı

Paylaş
Lösemili gençler okudukları şiirle hem ağladı hem ağlattı

Lösemili gençler okudukları şiirle hem ağladı hem ağlattı

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM), düzenlediği iftar programında çocukları, aileleri ve gönüllüleri bir araya getirdi. Etkinlikte şiir okuyan lösemili gençler, hem ağladı hem ağlattı.

Haberin Devamı

LÖSAM binasında düzenlenen iftar programına, LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak ve eşi Prof. Dr. Canan Albayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri, doktorlar, gönüllüler, lösemili çocuklar ve aileleri katıldı. İftar yemeğinden sonra çocuklar şarkı söylerken, etkinlik kapsamında Hacivat ve Karagöz gölge oyunu da oynadı. Daha sonra LÖSAM gönüllüsü söz yazarı ve besteci Arslan Gümüş’ün bestelediği LÖSAM şiiri okundu. Şiiri okuyan ve 1,5 yıldır lösemi hastası olan Samet Gencay İvecen (18) ile 1 yıldır lösemi tedavisi gören Fevzi Tunç (16) hem ağladı hem de ağlattı. Ardından lösemili çocuklar sazlı sözlü şarkılar eşliğinde oyunlar oynadı. Etkinlik sonunda lösemili çocukların anneleri, iftar programına katılan yönetim kuruluna ve gönüllülere kendi elleriyle ördükleri kitap ayracı hediye etti.

Haberin Devamı

LÖSAM Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Başkanı Sema Danışmaz, “Güzel bir ramazan etkinliğiydi. Lösemili çocuklarımıza ve ailelerine, yönetim olarak bir ramazan sofrası hazırladık. Bu etkinlikte çocuklarımız çok heyecanlıydı. Kuaföre bile gitmişler. Onları o şekilde görmek hepimizi duygulandırdı. Çocuklarımıza bu anlamda da dokunabildik. Sadece maddi olarak dokunmak değil, manevi olarak da onlara bir şeyler yapmak, yaptırmak onlar için o kadar güzel bir şey, sosyalleşiyorlar. Çünkü yıllarca burada kalanlar var. Aylarca kalanlar var. Sadece hastanede ve burada kalıyorlar. Biz zaman zaman böyle şeyler yapıyoruz. Onlar da manevi olarak duygulanıyorlar” diye konuştu.

ŞİİRİN SÖZLERİ

LÖSAM gönüllüleri/ Bir el daha başlıklı şiirin sözleri şöyle:

“Her sabah uyandığımda/ Yüreğimde güller açar/ Güneş yüzüme vurunca/ Yaşama sevincim artar/ Sevdalıyım yaşamaya/ Bir el daha uzatın bana/ Ben lösemi hastasıyım/ Bakın hala ayaktayım/ LÖSAM gönüllüleriyle/ Yürüyorum yarınlara/ Ağlama sen anneciğim/ Yaşamaya direncim var/ LÖSAM gönülleriyle/ Önümüzde güzel günler var” (DHA)

FOTOĞRAFLI