Siverek Şanlıurfa'da Takaron Festivali başladı

Şanlıurfa'da Takaron Festivali başladı

Paylaş
Şanlıurfa'da Takaron Festivali başladı

Şanlıurfa'da Takaron Festivali başladı

Mehmet SEZGİN/ ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Takoran Festivali çeşitli etkinliklerle başladı.
Siverek Belediyesi tarafından ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki, zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve görüntüsüyle bölge halkının 'saklı cennet' olarak da nitelendirdiği takoran vadisindeki festival çeşitli etkinliklerle başladı. Festival kapsamında katılımcılar yerleştiği alanda kamp çadırlarını kurarken aynı zamanda gökyüzü gözlem etkinliği ve sıra gecesi dinletisi düzenlendi. Türkiye'nin farklı şehirlerinden de katılım olduğu festivadel şabut balığı yakalama yarışması, doğa yürüyüşü, kano yarışması, uçurtma şenliği, dilek feneri uçurtma etkinlikleri de düzenlendi. 
Festival alanını gezen ve kamp kuran ziyaretçileri ziyaret eden Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, festivalin bu yıl yine dolu dolu geçtiğini söyleyerek, hem Şanlıurfa'dan hem de çevre illerden vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi. 
Çakmak, festival kapsamında yapılan yarışma ve etkinliklerin eğlenceli geçtiğini aktararak şöyle dedi:
“Şu anda mesire alanımızda çok kalabalık bir katılım var, ülkenin dört bir yanında gelen misafirlerimiz ağırlıyoruz. Hep beraber bir aradayız, özellikle buraya kadar gelip katılım sağlayan tüm katılımcılarımıza ev sahipliği yapmaktan mutluyuz, doğaseverlerimizi takoran festivalimize davet ediyoruz. Etkinlikler çok eğlenceli geçiyor. Katılımcı sayısı her geçen yıl artıyor. Umarım herkesin doyasıya eğlendiği bir festival olacak” dedi.
3 gün boyunca devam edecek olan festivale katılan vatandaşlar ise davul zurna ateşliğinde halay çekerek eğlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı