Siirt Siirt'te 9’uncu kitap fuarının açılış kurdelesini çocuklar kesti

Siirt'te 9’uncu kitap fuarının açılış kurdelesini çocuklar kesti

Paylaş
Siirt'te 9’uncu kitap fuarının açılış kurdelesini çocuklar kesti

Siirt'te 9’uncu kitap fuarının açılış kurdelesini çocuklar kesti

Akif ÖZALP/SİİRT (DHA)- SİİRT’te, ‘Çocuklar okusun diye’ temasıyla 9’uncusu düzenlenen kitap fuarının açılışı yapıldı. 23 Nisan’a kadar açık olacak fuarın açılış kurdelesini çocuklar kesti.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Valilik bünyesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl ‘Çocuklar okusun diye’ temasıyla 9’uncusu düzenlenen kitap fuarı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan alanda düzenlenen törenle açıldı. 23 Nisan’a kadar açık olacak fuarın açılış kurdelesini çocuklar kesti. Fuarın açılış törenine Vali Kemal Kızılkaya, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Kurum amirleri, yazarlar, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yayın evleri temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı.

‘YENİ YAZAR VE ŞAİRLERİN ORTAYA ÇIKMASINA KAPI ARALAYACAK BİR ORGANİZASYON’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Vali Kemal Kızılkaya, “Bölgemizde istikrarlı bir şekilde sürdürülen, en prestijli kitap fuarı olarak da bilinen, ‘9’uncu Geleneksel Siirt Kitap Fuar’ bugün büyük bir coşku ve heyecan ile kapılarını kitapseverlere buluşturtuyoruz. Binlerce yıllık tarihi mirasından aldığı ilhamla, Cumhuriyetimizin 100’üncü Yıl kutlamaları kapsamında ‘Yüzyıllar boyu oku’ sloganıyla 11 Aralık 2023 tarihinde burada Siirt’te başlattığımız 8’inci kitap fuarımızın yeni bir sloganla yeni bir mottosuyla devamını izliyoruz. Şimdi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ‘Çocuklar okusun diye’ sloganıyla 9’uncusunu her birlikte idrak edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaba olan sevgisini artıran bu organizasyon, ülkemizin yarınları adına hepimize umut vermektedir. Okuyan bir neslin aydınlık yarınları müjdelediği muhakkaktır. Dolayısıyla Siirt Kitap fuarı, şehrimizde yeni yazarların ve şairlerin ortaya çıkmasına da kapı aralayacak bir organizasyondur. Bu vesile ile tüm kitapseverleri 7 gün boyunca devam edecek bu kültür ve edebiyat şölenine davet ediyoruz” dedi.(DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI