Silopi Silopi’de istihdam garantili seracılık kursu başladı

Silopi’de istihdam garantili seracılık kursu başladı

Paylaş
Silopi’de istihdam garantili seracılık kursu başladı

Silopi’de istihdam garantili seracılık kursu başladı

Mehmet Selim YALÇIN/ SİLOPİ, (Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde istihdam garantili seracılık kursu için açılış töreni düzenlendi. Proje ile ilçede sera kentin kurulacağını belirten Vali Cevdet Atay, mevsimlik göçün de önüne geçmeyi planladıklarını söyledi.
Silopi Koç İlkokulu Konferans Salonu’nda, Vali Cevdet Atay, Silopi Kaymakamı Cihat Koç, kurum müdürleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla, istihdam garantili seracılık kursu için açılış töreni düzenlendi. Vali Atay, açılış konuşmasında İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen kurs ve proje sayesinde, 338 bin dönüm tarım arazisine sahip ilçede yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, “Bu da istihdama büyük katkıdır. Buralardaki vatandaşlarımız başka illere mevsimlik işçi olarak artık gitmeyecek. Bu kapsamda mevsimlik göçün önüne geçmeyi planlıyoruz. Buğdayı ekiyorsunuz, bir traktör ile sürüyorsunuz ve biçiyorsunuz" dedi.
Terörün bölgede ilk gündem olmaktan çıktığını ifade eden Silopi Kaymakamı Cihat Koç da, “Güvenlik güçlerimizin kahramanlarımızın büyük mücadelesi neticesinde artık dağlarımızda da şehirlerimizde de terör, bölgenin ilk gündemi olmaktan çıktı. Bununla birlikte sizlerin güçlü liderliği önderliği sayesinde ve Allah’ın da izni ile inşallah bölgede artık terör değil ekonomik odaklı gündem oluşuyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Cevdet Atay ve beraberindekiler, sınıfları gezerek öğrenciler ile bir araya geldi. Ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet eden Vali Atay ve beraberindekiler, toplu fotoğraf çektirdi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı