Sivas Belediye Başkan Vekili Topgül: Barınaktaki hizmetlerimiz hassasiyerle devam edecek

Belediye Başkan Vekili Topgül: Barınaktaki hizmetlerimiz hassasiyerle devam edecek

Paylaş
Belediye Başkan Vekili Topgül: Barınaktaki hizmetlerimiz hassasiyerle devam edecek

Belediye Başkan Vekili Topgül: Barınaktaki hizmetlerimiz hassasiyerle devam edecek

Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA)- SİVAS Sokak Hayvanları Yaşam ve Rehabilite Merkezi'nden bulunan hayvanların kötü şartlar altında yaşadığıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan tepki toplayan görüntülerin ardından Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, barınaktan sorumlu Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Bozkurt'un görevden alındığını söyledi.
Sivas Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Koruma ve Rehabilite Merkezi’nde bulunan sokak hayvanlarının kötü şartlar altında yaşadığı ile ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntüler hayvan severler tarafından tepki topladı. Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, konu ile ilgili barınakta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Vekili Topgül, barınaktan sorumlu Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Bozkurt'un görevden alındığını söyledi. Başkan Vekili Turan Topgül ayrıca, görüntülere kayıtsız kalmadıklarını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını vurguladı.
Sivas Belediyesi Sokak Hayvanları Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Türkiye'de örnek barınaklardan olduğunu söyleyen Başkan Vekili Topgül, "Hizmetlerimizi ilgili sivil toplum kuruluşlarımızla ve hayvan severlerle birlikte istişare içerisinde şeffaf açık bir şekilde onların gözetiminde gerçekleştiriyoruz. Ancak dün kamuoyu, basın ve sosyal medyaya yansıyan görüntüleri kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu vahim elim olay dolayısıyla üzüntülerimizi sizler aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyoruz. Her ne kadar burada görevli arkadaşlarımız bu görevlerini büyük bir özveri ve gayrete, hassasiyetle bugüne kadar yerine getirseler de dünkü yaşanan olayı kabul etmemiz ve müsemma göstermemiz mümkün değil. Dolayısıyla ilgili birim müdürümüzü görevden el çektirerek aldık. Sorumlular hakkında Sivas Belediyesi üst yönetimi olarak gerekli soruşturmaları ivedilikle açtık. Bizler Sivas Belediyesi olarak 'yaratılanı severiz yaratandan ötürü' anlayışıyla bu hizmetlerimizi geçmişte olduğu gibi bundan sonra da daha hassasiyetle devam ettireceğimizi ve bu olan vahim olayın tekrarlanmaması adına gerekli tüm önlemleri alacağımızı buradan duyuruyorum" dedi.
Konu hakkında düşüncelerini dile getiren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Özge Nihal Çubukçu ise, "Görüntülere hepimiz çok üzüldük. Fakat belediyemiz hemen önlemleri aldı. İnanıyorum ki bundan sonra bir şeyler çok daha yolunda gidecek. Sivas halkı olarak eğer gerçekten gördüğümüz bir şeyden dolayı üzülüyor ve sıkıntı yaşıyorsak hayvanlarla birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Belediyeye ya da farklı bir kuruma sorumluluk atıp çekilmek değil sorumluluğun kendinde olduğunu bilerek bu toplum hayvanlarla barışmalı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı