Sivas Gemerek'te sel sonrası temizlik çalışması sürüyor

Gemerek'te sel sonrası temizlik çalışması sürüyor

Paylaş
Gemerek'te sel sonrası temizlik çalışması sürüyor

Gemerek'te sel sonrası temizlik çalışması sürüyor

Mehmet BOZDUMAN/GEMEREK (Sivas), (DHA)- SİVAS'ın Gemerek ilçesinde etkili olan sağanağın ardından gelen sel sonrası temizlik çalışması sürüyor. 
Gemerek ilçesinde 3 gündür aralıklarla etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak sonrası Yeniçubuk deresi taşarak sele neden oldu. Selle birlikte cadde ve sokaklar sular altında kalırken bir çok ev ve işyerini ise su bastı. Selin ardından ekipler hasar tespit ve temizlik çalışması başlattı. 
Gemerek Kaymakamı İlhan Kayatürk ilçe sel ve taşkın sonrasında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam Kayatürk, "Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Sivas Defterdarlığı'ndan toplamda 20 personel zarar tespiti çalışması yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalar devam edecek ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için personelimiz sahadadır. Metoroloji tahminlerine göre yağışların bu hafta da devam edeceği görülüyor. Vatandaşlarımızın sel ve baskınlara karşı gerekli önlemleri alarak, dikkatli olmalarını rica ediyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı