Sivas Sivas'ta çevre yürüyüşü düzenlendi

Sivas'ta çevre yürüyüşü düzenlendi

Paylaş
Sivas'ta çevre yürüyüşü düzenlendi

Sivas'ta çevre yürüyüşü düzenlendi

Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS’ta Dünya Çevre günü nedeniyle Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürüyüş programı düzenledi. Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla bisikletli sporcular da yürüyüşe eşlik etti.
Kentte 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan uğurlu ve diğer il protokol üyeleri katıldı. Millet bahçesi önünde başlayan yürüyüşe il protokolü öncülük ederken bisikletliler ve vatandaşlar da eşlik etti. Yürüyüşe katılanlar ellerinde çevre duyarlılığı için yazılmış pankart ve dövizler taşıdı. Program, Atatürk ve Kongre Müzesi önünde bez poşet ve mutfak önlüğü dağıtılmasıyla sona erdi.
Programda konuşan Vali Salih Ayhan, “Bize miras olan emanet olan bu doğayı inancımızın ve örfümüzün de gereği olarak güzel bir şekilde kullanmalıyız. Çünkü bu canlılar insanlığa hizmet ediyor. Birlikte yaşadığımız bu dünyayı güzel bir şekilde kollama dengesine uygun bir şekilde kullanarak gelecek nesillere bırakmaktır. Tüm kamu ve kamu kuruluşları doğanın dokusuna uygun bir yapılaşmaya gayret göstermekte. 10 yıl öncesi ve sonrasına baktığımız zaman biyolojik çeşitliliğin ciddi manada azaldığını görüyoruz. Dolayısıyla doğanın bu gidişatı bize güçlü mesajlar vermekte. Bizler bunun için elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Yaptığımız projelerin de bu çerçevede yapılması gerekiyor. Bir doğal sistem var ve bu sistem bozulduğunda bizler, evlatlarımız zarar görecek" dedi.
Tasarrufa ve çevreye verilen öneme dikkat çeken Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "Bugün içerisinde bulunduğumuz yılda hepimiz görüyoruz ve biliyoruz ki kuraklıktan dolayı su sorunu yaşanıyor. Suyu tasarruflu kullanmak, daha etkin kullanmak adına başta kamu kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte hemşerilerimiz nezdinde bu tasarruf duygusunu aşılamamız gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı