Zile Engelliler, 16 bin taş ile 80 maket ev yaptı

Engelliler, 16 bin taş ile 80 maket ev yaptı

Paylaş
Engelliler, 16 bin taş ile 80 maket ev yaptı

Engelliler, 16 bin taş ile 80 maket ev yaptı

Yaşar Erkan İÇEN/ZİLE (Tokat), (DHA)- TOKAT’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekmek için 20 engelli 4 ayda 16 bin taşı kullanarak 80 maket ev yaparak ilçede bulunan protokole hediye etti. Maket evleri yapan engelli öğrencileri ziyaret eden Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, kendilerine 100’üncü Yıl logolu şapka hediye ederek teşekkür etti.
Zile Engellilere Meslek Kazandırma ve Dayanışma Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel yaptığı çalışmada doğadan topladıkları 16 bin taşı değerlendirerek 4 ayda 80 maket ev yaptı. Yapılan maket evler ilçede bulunan protokole hediye edildi.
Derneği ziyaret ederek yaptıkları maket evleri yerinde inceleyen Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, kendilerini tebrik ederek 100’üncü Yıl logolu şapka hediye etti. Sosyal hayata daha fazla katılım için bu çalışmayı yaptıklarını belirten Dernek Başkanı Halil İçcan, “Doğadan topladığımız 16 bin taşı kullanarak maket taş ev yaptık. Bunları ilçemizde bulunan kurum amirleri, müdürlerimize ve başkanlarımıza hediye ettik. İstedik ki kurum amirlerimiz bu hediyelere baktıkça bizi hatırlasınlar. Amacımız engelli kardeşlerimizin el becerilerini daha da artması ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı