Merkez Trabzon’da ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri başladı

Trabzon’da ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri başladı

Paylaş
Trabzon’da ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri başladı

Trabzon’da ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri başladı

Selay SAYKAL / TRABZON,(DHA)- Trabzon’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından farkındalık oluşturmak için 9-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri başladı.
İnsanları spora özendirmek ve bireysel spora kazandırma farkındalığı yaratmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ASKF tarafından düzenlenen ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri başladı. Bu yıl Trabzon’da 9-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin açılışı resmi törenle yapıldı. Millet Bahçesi önünde toplanan katılımcılar, Türk Bayrağı taşıyan sporcular eşliğinde törenin düzenleneceği Trabzon Valiliği’ne doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Tören yürüyüşünde Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, TOHM ve SEM sporcuları ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ LOKMAN ARICIOĞLU: BİRÇOK ŞAMPİYON, ŞEHRİMİZDEN ÇIKIYOR
Valilik önündeki tören alanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşuna geçildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon’un sporda lider şehir olduğunu ve mayasında spor kültürünün var olduğunu söyledi. Pek çok şampiyon sporcunun Trabzon’dan çıkmasını buna bağlayan Arıcıoğlu, "Bu kaynak dolayısıyla birçok şampiyon şehrimizden çıkıyor, milli gururumuz olarak uluslararası arenada bizi temsil ediyor. İnşallah Paris 2024 Olimpiyatlarında da bizleri en iyi şekilde temsil edecekler, şanlı bayrağımızı göndere çektireceklerdir” dedi.
"ÇOCUKLARA SPORU SEVDİRMELİYİZ"
Törende konuşan ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, "Çocuklara ve gençlere sporu sevdirerek kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmaktır" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberin Devamı