Merkez Trabzon’da balıkçılık için uluslararası sempozyum

Trabzon’da balıkçılık için uluslararası sempozyum

Paylaş
Trabzon’da balıkçılık için uluslararası sempozyum

Trabzon’da balıkçılık için uluslararası sempozyum

Selay SAYKAL/TRABZON,(DHA)-TRABZON’da Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde (SUMAE) ‘Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Bilimleri’ sempozyumu (SOFAS2023) düzenlendi. 

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde (SUMAE) 27 ülkeden 240 bilim insanının katılımıyla ‘Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Bilimleri’ sempozyumu (SOFAS2023) düzenlendi. Sempozyuma Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, TAGEM Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Halil Sözen, Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Süleyman Aslan, Enstitü Müdürü Ercan Küçük katıldı. Açılış konuşmalarının ardından yurt dışından gelen katılımcılar İngilizce olarak sunum yaptı. 3 gün sürecek sempozyumda katılımcılara kalkan balıkçılığı, balık üretimi, besleme ve yem teknolojileri gibi 8 farklı konuda teorik ve uygulamalı eğitim verilecek.

'EĞİTİM ÇALIŞMALARI VERİLECEK'

TAGEM Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Halil Sözmen, “Bu sempozyum Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. 27 ülkeden 240’a yakın katılımcı geldi. Balıkçılık ve su bilimleri alanındaki önemli çalışmalar sunum olarak anlatılıyor. Bu alandaki son araştırmaları, yenilikleri ve uygulamaları tartışma fırsatı bulmuş olacağız. 2022 yılında 20 ülkeden 240’a yakın katılımcı gelmişti ve o zaman 4 eğitim çalıştayı yapmıştık. Bu yıl ülke sayısı 27’ye çıktı ve bu sene 8 farklı dalda eğitim çalıştayı yapıyoruz. Bilimsel alandaki araştırmalara büyük yararlar getirecek. Kalkan balığı, yetiştiricilik, mersin balığı yetiştiriciliğinde yeni çalışmalar, balıklandırmalar, çevresel izleme programları ve restoratif su ürünü yetiştiriciliği gibi konuların eğitimi verilecek. Sempozyum bugün başladı ve 3 gün sürecek.  Sempozyumun gelecek yıllarda da devam etmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı