Merkez Trabzon’da Filistin’e destek yürüyüşü

Trabzon’da Filistin’e destek yürüyüşü

Paylaş
Trabzon’da Filistin’e destek yürüyüşü

Trabzon’da Filistin’e destek yürüyüşü

Selay SAYKAL/TRABZON,(DHA)-TRABZON’da, Filistin'e yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’i, protesto etmek için Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri yürüyüş düzenledi.

Trabzon’da Emek ve Demokrasi Platformu, İsrail’in saldırısı altındaki Filistin halkına destek olmak için yürüyüş düzenlendi. Kahramanmaraş Caddesi’nde toplanan kalabalık grup Filistin bayrakları ve ‘Siyonist İsrail işgaline son, direnen Filistin halkı kazanacak, İsrail ile tüm anlaşmalar iptal edilsin’ yazılı pankart taşıyarak 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’na sloganlar atarak yürüdü. ‘Filistin halkı yalnız değildir’, ‘katil İsrail Filistin’den defol’, ‘nehirden Deniz’e özgür Filistin’ sloganlarıyla İsrail’i protesto eden göstericiler, Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı.  

İKİNCİ: SAVAŞLAR EMPERYALİZMİN YARARINADIR

Platform Sözcüsü Muhammet İkinci burada yaptığı konuşmada, İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı demeden Filistin’e bomba yağdırdığını söyledi. Egemen güçler arasındaki çıkar çatışmaları yüzünden masum insanların öldüğünü ifade eden İkinci, “Büyük Ortadoğu Projesi uygun adım hayata geçiriliyor. Filistin’de en yakıcı bir şekilde yaşanan, bölgemizdeki tüm şiddet, çatışma ve savaş politikalarının nedeni, başta ABD ve İngiltere olmak üzere emperyalist çıkar odaklarının nüfuz ve hegemonya mücadelesidir. İnsanlığın çıkarı savaşta değil barıştadır. Savaşlar toplumlara sadece ama sadece acı, gözyaşı, kan, ölüm, yoksulluk ve sömürü getirir. Savaşlar yalnızca emperyalizmin yararınadır” dedi.

'CUMHURİYET İDEALİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Anadolu halkının emperyalizme karşı savaşarak 100 yıl önce Cumhuriyet’i ilan ettiğini söyleyen İkinci, “Cumhuriyet fikrine ve idealine sahip çıkacağız. Laik, kamusal, halkın söz ve karar sahibi olduğu, tam bağımsız, eşit, özgür bir Cumhuriyeti kazanma mücadelesini sürdüreceğiz“ ifadelerini kullandı. Protestocu grup, İkinci’nin konuşmasının ardından İsrail aleyhine sloganlar atarak dağıldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı