Merkez Trabzon'da hedef sağlık turizmi payını artırmak

Trabzon'da hedef sağlık turizmi payını artırmak

Paylaş
Trabzon'da hedef sağlık turizmi payını artırmak

Trabzon'da hedef sağlık turizmi payını artırmak

Şükran ATALAR/TRABZON,(DHA)-TRABZON Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen sağlık turizmi konulu basın toplantısında konuşan Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, “Ülkemiz geçen yılki sağlık turizmi bütçesinden 5 milyar dolar almış, bunu 10 milyar dolara çıkarmaya çalışıyoruz. Sağlık turizmi, ülkemiz için çok önemli; dünyadaki pastadan pay alabilmek için mücadele veriyoruz” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) ev sahipliğinde ‘Sağlık Turizmi’ konulu basın toplantısı düzenlendi. Trabzon’un sağlık turizmi girdisi hedefleri ve çalışmalarına yönelik bilgilendirme yapılan toplantıya; TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ve oda yöneticileri katıldı. 

Toplantıda konuşan Dr. Hakan Usta, Trabzon’un sağlık turizmi gelirini artırarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğini belirterek, “Sağlık turizmi bizim için de ülkemiz için de çok önemli; dünyadaki pastadan pay alabilmek için mücadele veriyoruz. Ülkemiz geçen yılki sağlık turizmi bütçesinden 5 milyar dolar almış ve bunu 10 milyar dolara çıkarmaya çalışıyoruz. O anlamda ülkemize katkı sağlamak, ülkemiz kazanırken de ilimizin de kazanmasını cihetiyle eylemler ortaya koymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

'DAHA KALİTELİ HİZMET VERİYORUZ'

Trabzon’un erişilebilir bir şehir olduğunu ve bölgesine göre daha kaliteli bir sağlık hizmeti sağlayıcısı olduğunu kaydeden  Usta, “Erişilebilirliğin sağlandığı her yerde her türlü faaliyeti sağlamanız kolaylaşıyor bu anlamda Trabzon güzel bir şehir. Özellikle Bakü olsun, Batum olsun, sonrasında Tiflis olsun, çok yakın lokasyonlardan hızlıca gelinebilecek bir şehir. Biz Bakü, Azerbaycan ve Gürcistan’a göre çok çok üstün ve kaliteli sağlık hizmeti veren bir iliz. Dolayısıyla her şekilde turistin sağlığı ve sağlık turizmi alanlarındaki girdi bu şehre ve ülkemize sağlanmış oluyor” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK TURİZM GRUBU OLUŞTURULDU

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de kentte sağlık kuruluşlarıyla birlikte 'Sağlık Turizm' Grubu kurarak, sağlık turizmi çalışmalarına başladıklarını kaydederek, "Geçen hafta Bakü'de görüşmelere katıldık, olumlu geçti, talepler büyük. Buradaki potansiyeli bölge ülkelerine gösterip sağlık hizmeti ihtiyacı olan kişileri bölgemize çekmek için çalışmalar yapmaya başladık ve devam ediyoruz" dedi.  (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı