Merkez Trabzon’da Kent Sempozyumu başladı

Trabzon’da Kent Sempozyumu başladı

Paylaş
Trabzon’da Kent Sempozyumu başladı

Trabzon’da Kent Sempozyumu başladı

Selay SAYKAL-Aleyna KESKİN/TRABZON,(DHA)-TRABZON’da kentin sorunlarının ve çözümlerinin yanı sıra kültür, sanat, kent dokusu ve turizmin konuşulacağı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Kent Sempozyumu başladı.

Trabzon’da ilki 2011 yılında yapılan ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Trabzon Kent Sempozyumu’nun 2’ncisi bugün başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi’nde açılışı yapılan sempozyuma Vali Yardımcısı Ömer Şahin, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, meslek odaları temsilcileri ve bilim insanları katıldı.

3 gün sürecek sempozyumun açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla yapıldı. Açılış konuşmasını yapan TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Ebru Çolak, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin acı sonuçları olduğunu belirterek, depremler sonrası gelişmelerin bilim ve tarihin ışığında şehirlerin inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Açılışta konuşan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırılarla yaşanan ölümleri kınayarak söze başladı. Kentleşmenin sağlıklı olabilmesi için kurumların iş birliği yapmasının önemli olduğunu söyleyen Çuvalcı, sempozyumların farklı prensiplerdeki uzmanlıkların kentleşmenin sorunlarının çözümünde ortak noktada buluşabileceği ortamlar olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından ara verilerek ilk günün oturumuna geçildi.

TRABZONSPORLU UĞURCAN SEMPOZYUMA KATILACAK

3 gün sürecek Trabzon Kent Sempozyumu’nda afete dirençli kentler, ulaşım, turizm, kadın ve kent sosyolojisi, su kaynaklarının kullanımı, akıllı şehirler, enerji, spor, yatırımlar gibi konular görüşülecek. Sempozyumun 3’üncü gününde spor muhabiri Erdoğan Arıkan, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Trabzonspor’un kaptanı ve kalecisi Uğurcan Çakır ile TSYD Başkan Yardımcısı Murat Taşkın’ın katılımıyla ‘Spor’ başlıklı oturum da düzenlenecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı