Merkez Trabzon’un yeni otobüs terminali açılışa hazırlanıyor

Trabzon’un yeni otobüs terminali açılışa hazırlanıyor

Paylaş
Trabzon’un yeni otobüs terminali açılışa hazırlanıyor

Trabzon’un yeni otobüs terminali açılışa hazırlanıyor

Selçuk BAŞAR-Selay SAYKAL/TRABZON,(DHA)-TRABZON Büyükşehir Belediyesi’nce toplam 11 bin 300 metrekarelik alan üzerine inşa edilen yeni otobüs terminali projesi tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Murat Öztürk, “Mevcut terminaldeki esnafımız yavaş yavaş gelmeye başladı. Muhtemelen bu ayın sonunda hazır hale geliriz” dedi.

Kentte uzun zamandır hizmet veren fakat eski ve yetersiz kaldığı için yıkılması gündeme gelen otobüs terminali kapanarak Değirmendere’de inşa edilen yeni yerinde hizmet verecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nce 11 bin 300 metrekare alanda yaklaşık 250 milyon TL maliyetle inşa edilen 28 araçlık otobüs peronu, 104 araçlık özel otopark ve ticari alanların yer aldığı terminalde son rötuşlar tamamlandı. Eski otogarda hizmet veren işletme ve firmalar, zemini güçlendirilerek inşa edilen yeni terminale taşınmaya başladı. İşletmecilerin taşınma ve altyapı çalışmalarını tamamlamasının ardından yeni otobüs terminali hizmet vermeye başlayacak.

’BAŞKANIMIZIN TRABZON’A TERMİNAL KAZANDIRMA PROJESİ VARDI’

29 dönüm araziye projelendirilerek inşa edilen terminal hakkında bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Murat Öztürk, “Mevcut otogarımız yapı ve vatandaşın beklentisi anlamında Türkiye genelinin çok altındaydı. Başkanımız göreve geldikten sonra kendisinin seçim kitapçığında da Trabzon’a terminal kazandırma projesi vardı. O, zamanla vücut buldu. Terminal toplamda 11 bin 300 metrekarelik inşaat alanına sahip. 450 metrekarelik bodrum katında sığınak ve teknik hacimlerimiz var. 3 bin 500 metrekarelik zemin katta otobüs firmalarının bankoları ve ticari işletmeler bulunmakta. Birinci katta terminali işletecek yönetim ofisleri ve firmaların müdüriyetleri bulunmakta. İkinci katımızda belediyemizin şirketleri var. Şirketlerin bulunduğu kat 2 bin 300 metrekare alana sahip. Dışarıda taksi durakları, itfaiye, giriş çıkış gişeleri ve büfeler de yer alıyor” dedi.

‘BU SENE AÇILIŞ SENESİ’

İşletmelerin yeni yerlerine taşınmaya başladığını ve terminalin açılışa hazırlandığını anlatan Öztürk, “Terminaldeki esnaflarımızı taşımaya başladık. Taşınma bitince açılışa hazır hale geleceğiz. Başkan beyin 2023 yılı mottosu ‘bu sene açılış senesi’. Buna özgü ve uygun bir otogar inşa ettiğimizi düşünüyorum. Gerek yapı, gerek strüktür, gerek çelik ve betonarme birleşimi anlamında güzel bir yapı ortaya çıkardığımızı düşünüyoruz. Halktan gelen tepkiler de bu yönde. Karadeniz’in hırçın dalgalarını andıran öndeki dalga motifimiz, çatımızda yaptığımız LED ışıklı ambiyansımız ve buna yeni nesil inovatif bir çalışma yaptık. Hemen hemen her gün ışıkları yakmakta ve teknik anlamda o görseli vermekteyiz. Hem Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında hem bu seneki mottomuza uygun terminalimizi yakın zamanda Murat Zorluoğlu bakış açısıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı