Uşak 'Uşak Sorkun Göleti 2024 yazında tamamlanacak'

'Uşak Sorkun Göleti 2024 yazında tamamlanacak'

Paylaş
'Uşak Sorkun Göleti 2024 yazında tamamlanacak'

'Uşak Sorkun Göleti 2024 yazında tamamlanacak'

UŞAK, (DHA)-TARIM ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, gövde imalatları tamamlanan Uşak Sorkun Göleti'nde yüzde 92 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını açıkladı. Projenin 2024 yazında tüm aşamaları ile bitirileceğini ifade eden Balta, kente göletten yılda 770 bin metreküp içme ve kullanma suyu sağlanacağını söyledi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Uşak Sorkun Göleti projesinin 2024 yazında tüm aşamaları ile bitirileceğini ifade etti.
Projenin kış aylarının elverişsiz iklimine rağmen hız kesmeden devam ettiğini belirten Balta, "Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar Sorkun Göleti'nin gövdesini tamamlamaktı. Bu amaç doğrultusunda yaz ayları boyunca yoğun bir tempoda çalıştık. Yaklaşık 39 bin metreküp SSB imalatı ve 4500 metreküplük C20 ön yüz beton kaplama çalışmalarını bitirdik. Göletin gövde dolgusunu tamamladık. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde dolusavak ve vana odası imalatlarını da bitireceğiz. 2024 yazına kadar projeyi her yönü ile tamamlayıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Uşak'a şimdiden hayırlı olsun" dedi.

'SU TUTMA KAPASİTESİ 2'YE KATLANDI'
Uşak'ın içme suyu problemini hafifletmek amacıyla Sorkun Göleti projesinde de revizeye gittiklerini hatırlatan Balta, "Depolama tesisimizin gövde yüksekliği başta temelden 24 metre olarak planlanmıştı. Ancak kentimizin su ihtiyacını da göz önüne alarak projeyi değiştirdik. Gövde yüksekliğini 24 metreden 25 metreye çıkartarak yaklaşık 2 kat depolama hacmine ulaştık. Böylece Sorkun Göleti'ndeki su tutma kapasitemiz 646 bin metreküpten, 1 milyon 260 bin metreküpe çıktı" diye konuştu.

Tamamlandığında Sorkun Göleti'nden Uşak'a yılda 770 bin metreküp içme ve kullanma suyu verileceği belirtildi. Göletin aynı zamanda kenti taşkınlardan da koruyacağı bildirildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı