Uşak Uşak'ta yeni aşevi hizmet vermeye başlayacak

Uşak'ta yeni aşevi hizmet vermeye başlayacak

Paylaş
Uşak'ta yeni aşevi hizmet vermeye başlayacak

Uşak'ta yeni aşevi hizmet vermeye başlayacak

Uşak, (DHA)-UŞAK Belediyesi'nin öncülüğünde çalışmaları başlayan ve Uşaklı hayırseverlerin destekleriyle yükselen yeni aşevinin hazırlıklarında sona gelindi. İhtiyaç sahipleri için hizmet sunacak olan yeni tesis, yakında hizmet vermeye başlayacak. Yeni aşevinin eskisine göre daha kapsamlı olacağının altını çizen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşaklıların bir ve beraber olarak ihtiyaç sahiplerinin gönüllerine dokunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dernek olarak 1993 yılında kurulan, 1996 yılında ise vakıf olarak hizmetlerine devam eden Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı, Uşak Belediyesi'nin girişimleriyle çalışmaları tamamlanmak üzere olan yeni binasında hizmet vermeye hazırlanıyor. Yeni aşevinin çok yönlü bir tesis olacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, "Belediyemizin, Uşaklı hayırsever vatandaşlarımızın ve tabi vakfımızın katkılarıyla hep beraber inşa ettiğimiz bir proje bu. Birlikten kuvvet doğdu, şehrimizin, güzel insanımızın dayanışma ruhu birçok insanımıza umut oldu. Halkımızın bu konuda gösterdiği güçlü duyarlılık ve kazandırmış olduğumuz Uşak'a yakışır tesis gurur verici" dedi.

'YENİ BİNA YENİ HİZMETLERLE GELİYOR'

Haberin Devamı

Dar gelirli ailelere et ulaştıran, öğrencilere burs sağlayan Uşşak Aşevi, yeni binasında günlük 35 bin kişiye kadar sıcak yemek çıkarabilecek şekilde hazırlanırken, sevgi mağazası ile giyecek ihtiyaçlarını karşılayacak. Yaklaşık 4 bin metrekare toplam inşaat alanından oluşan, 1200 metrekarelik üç katlı bir binada hizmet verecek olan yeni aşevinde; otoparkı, 500 kişilik yemek salonu, konferans salonu, kütüphanesi ve ihtiyaç sahibi vatandaşların kısa süreli kalabileceği misafirhane de yer alacak. Aynı anda 20 tane kurbanın kesilebileceği, Kurban Bayramı'nda da vatandaşların hizmetine sunulabilecek bir kurban kesim merkezi bulunacak olan aşevi, sistemli soğuk hava depolarına da sahip olacak. Uşşak Aşevi binası ayrıca, çatısına kurulacak güneş enerji sistemleri sayesinde kendi elektriğini ve sıcak suyunu üreterek kent ekonomisine ve kurum bütçesine de katkıda bulunacak.(DHA)

FOTOĞRAFLI