Altınova Yalova Belediye Başkanı Tutuk, ana isale hattı çalışmalarını inceledi

Yalova Belediye Başkanı Tutuk, ana isale hattı çalışmalarını inceledi

Paylaş
Yalova Belediye Başkanı Tutuk, ana isale hattı çalışmalarını inceledi

Yalova Belediye Başkanı Tutuk, ana isale hattı çalışmalarını inceledi

Özgür YILDIZ/YALOVA(DHA)-YALOVA'da, yaklaşık 500 milon liraya mal olması beklenen İçme Suyu Ana İshale Hattı çalışmaları devam ediyor. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Tutuk, "Projenin şu anda yüzde 35'lik bölümü tamamlandı" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, kentin en büyük yatırımı olarak bilinen 500 milyon liraya mal olması beklenen içme Suyu Ana İshale Hattı çalışmalarında incelemede bulundu. Daire amirlerinden bilgi alan Belediye Başkanı Tutuk, 5 ayrı noktada sürdürülen çalışmalar sonrası, projenin yüzde 35'lik bölümünün tamamlandığını söyledi. Tutuk, “Projeyle ilgili 3 noktada çelik boru iletim hatları, 2 noktada da Yüksek Yoğunluklu Polietilen (HDPE) boruların depolara bağlantısıyla ilgili olmak üzere toplam 5 ayrı noktada 5 ayrı koldan çalışmalar yürütülüyor. Bu çerçevede su depolarının yapımı da devam ediyor. Projemizle, Yalova’mızda 70 kilometrelik hat yenilenmiş olacak. İçme suyu hattı, 1999 Büyük Marmara Depremi’nde 20 ayrı noktadan hasar almıştı. Şimdi sıfırdan bir hat yapıyoruz. Hem sudaki kayıp kaçağın önüne geçeceğiz hem de temiz su içeceğiz. 50 yıllık eskimiş borulardan kurtulmuş olacağız” dedi.

Çözüm odaklı belediyecilik anlayışı ile Yalova’da yıllardır çözüme kavuşmayan bir sorunu gidereceklerini belirten Belediye Başkanı Tutuk, “Şehrimiz için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Yalova tarihinin en büyük projesi bu. Bu projeyi başlatmasaydık, Yalova’mız ciddi su sorunlarıyla karşı karşıya kalacaktı. Su tasarrufunun büyük önem kazandığı günümüzde, kayıp kaçağın da önüne geçecek olan bu hat ile sürdürülebilir su kullanımını sağlayacağız. Şu an projenin yüzde 35’lik kısmı tamamlanmış durumda. Çalışmalar planlamalar doğrultusunda ilerliyor" şeklinde konuştu.

"GEÇMİŞ DÖNEMDE TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI"

Bu denli büyük projenin hayata geçip geçmeyeceği ile ilgili geçmiş dönemde tartışmaların yaşandığını hatırlatan Başkan Tutuk, “Herkes olup olamayacağını tartışıyordu ve kimse bu işe cesaret edemedi. Bazen siyaseten bazı yatırımlar birileri tarafından ötelenmiş olabilir ancak biz hiçbir şeyi ötelemiyoruz. Ben, gözümün gördüğü hiçbir şeye kayıtsız kalmam. Düşünün ki 500 milyon Lirayı toprağın altına gömüyorsunuz ve üstünü asfaltla kapatıyorsunuz. Bunu, vatandaşlarımız görmeyebilir ancak 50 yıl boyunca tertemiz su içecekler. Hemşerilerimizden de büyük bir destek var. Her konuda olduğu gibi bu konuda da samimiyiz. Onlar da bu samimiyetimizi görüyorlar, takdir ediyorlar. Bende hemşerilerime bana verdikleri güven ve destek için teşekkür ediyorum" diye konuştu. (DHA)

 

(FOTOĞRAFLI)

 

 

Haberin Devamı