Merkez Yalova Belediye Başkanı Tutuk tatbikata katıldı

Yalova Belediye Başkanı Tutuk tatbikata katıldı

Paylaş
Yalova Belediye Başkanı Tutuk tatbikata katıldı

Yalova Belediye Başkanı Tutuk tatbikata katıldı

Emre Can KAZMALI/YALOVA, (DHA)-YALOVA Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği tarafından gerçekleştirilen tatbikata katıldı.
AFAD Tatbikat alanında gerçekleştirilen eğitime katılan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk,
Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği Başkanı Barbaros Kibar’dan, yapılan hazırlıklar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından dernek üyeleriyle birlikte arama ve kurtarma tatbikatına katıldı. Yalova Belediyesi olarak, Afet Müdürlüğü kurduklarını belirten Başkan Tutuk, “Konunun bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Bu yüzden Yalova Belediyesi olarak Afet Müdürlüğümüzü kurduk. Müdürlüğümüz bünyesinde sizlerin yapmış oldukları çalışmaları, diğer kurum ve kuruluşlarımızla ilgili yürütülen programları takip ederek üzerimize düşeni yapacağız. Bunu bir çalıştay yaparak da gerçekleştirebiliriz. Sizlerin diğer arama kurtarma ekipleri gibi vazifeniz inşallah insanlığı bilinçlendirmekten öteye geçmez” dedi.
‘BİR DEPREM GERÇEĞİ VAR’
Yalova’da bir deprem gerçeği olduğunu belirten Başkan Tutuk, “Bir tane bilim adamı var mı Yalova’da deprem olmayacak diyen. Ama bugün ama yarın ama bir kaç yıl sonra, Yalova’da bir deprem olacak. Biz de bu doğrultuda binalar yıkılmasın diye mücadele ediyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırdık ve bunu tamamladığımızda, sağlam yapılarıyla Yalova ayakta kalacak. Ayakta kalacak olan Yalova, çevre illerde yaşanan olumsuzluklar için buradan desteğe gidecek. Bunun örneğine 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremleriyle şahit olduk. Marmara’da olacak bir deprem de en az 5-6 ili etkileyecek. Ama buranın farklı bir handikabı var.  30 milyon insan bu bölgede yaşıyor. Keşke deprem olmasa ama bir deprem gerçeği var. Başlatmış olduğumuz kentsel dönüşümle şehrimiz güvenilir bir şehir olacak” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı