Merkez Yalova Belediyesi’nden kardeş şehir Ohrid’e ziyaret

Yalova Belediyesi’nden kardeş şehir Ohrid’e ziyaret

Paylaş
Yalova Belediyesi’nden kardeş şehir Ohrid’e ziyaret

Yalova Belediyesi’nden kardeş şehir Ohrid’e ziyaret

Emre Can KAZMALI/YALOVA, (DHA)-YALOVA Belediyesi heyeti, Kuzey Makedonya’dan kardeş şehir Ohrid Belediyesi’nin daveti üzerine, Ohrid’e resmi ziyarette bulundu. Buradaki etkinliklere de katılan heyet, Yalova’nın doğal ve kültürel zenginliklerini de tanıttı.
Yalova’nın Kuzey Makedonya’dan kardeş şehri olan Ohrid Belediyesi, şehirlerinde yapılacak çeşitli kutlamalar için Yalova Belediyesi’ne davette bulundu. Buraya yapılan resmi ziyarete, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıduman ve Naim Ardıç ile birlikte Yalova Belediye Meclisi CHP Grubu Sözcüsü Burçin Tangürek katıldı. Yalovalı heyet yapılan ziyarette, Ohrid Belediye Başkanı Kiril Pecakov ve Özel Kalem Müdürü İlker Mustafa ile bir araya geldi. Heyetler arasında yapılan görüşmede ise Yalova Belediyesi ile Ohrid Belediyesi’nin kardeş şehir olmasından duyulan memnuniyet ortaya koyulurken, gelecek dönemde turizm, ticaret ve kültür-sanat alanlarında ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönünde istişarelerde bulunuldu.
Yapılan görüşmelerin ardından Ohrid Belediyesi heyetine, Yalova’nın kültür ve turizm potansiyeli konusunda da bilgiler verildi. Yalovalı heyet, Ohrid Belediye Başkanı Kiril Pecakov’a Atatürk’ün mirası olan Yürüyen Köşk temalı çini tabak ve çeşitli hediyeler takdim etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı