Merkez Yalova'da 100 sülün doğaya salındı

Yalova'da 100 sülün doğaya salındı

Paylaş
Yalova'da 100 sülün doğaya salındı

Yalova'da 100 sülün doğaya salındı


Emre Can KAZMALI/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nde yetiştirilen 100 sülün doğaya salındı.
Yalova'da, biyoçeşitliliğin artması, yaban hayatının korunması, yaşam ortamlarının geliştirilmesi amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce başlatılan çalışmalar devam ediyor. Müdürlük, "2023 Yılı Kanatlı Hayvan Salım Programı' kapsamında 100 adet sülünü, Yalova Üniversitesi Kampüsü'nde, Şube Müdürü Nevzat Alğan ile Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hamit Er'inde katılımıyla doğaya saldı. Açıklamalarda bulunan şube Müdürü Nevzat Alğan,
"Geçen yıl Aralık ayında, Yalova Üniversitesi’nce doğaya salınan 25 sülün ve 25 tavşanı fotokapan ile takip edildi. Fota kapanlardan alınan görüntüler sonrası sülünlerin Yalova Üniversitesi Yerleşkesi’nde yaşamını sürdürdüğü gözlendi. Bu nedenle sülünleri burada doğaya bıraktık" dedi.
Yalova Doğa Koruma ve Milli Parlar şube Müdürü Nevzat Alğan, bu çalışmaların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini açıkladı. (DHA)

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberin Devamı