Merkez Yalova'da ‘Kent Söyleşileri’ başladı

Yalova'da ‘Kent Söyleşileri’ başladı

Paylaş
Yalova'da ‘Kent Söyleşileri’ başladı

Yalova'da ‘Kent Söyleşileri’ başladı

Emre Can KAZMALI/YALOVA, (DHA)-YALOVA Belediyesi, Yürüyen Köşk Kültür Sanat Sezonu kapsamında ‘Kent Söyleşileri’ adı altında programlara başladı.
Moderatörlüğünü Ali Çolakoğlu’nun yaptığı söyleşi, emekli öğretmen Abdurrahman Gezer ve eski İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Bozoğlu’nun sohbetiyle gerçekleşti. Kent söyleşilerinin ilk programına Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yalova’nın eski anları, bayramları, öğrencilik yılları Gezer ve Bozoğlu tarafından anlatıldı. Çolakoğlu, “Yalova Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 etkinlik diye yola çıktığını öğrendiğimizde, Başkan Mustafa Tutuk’tan talebimiz oldu. Spor, kültür, sanata dair akla gelen ne varsa, Yalova ile ilgili anlarda kalan anıları bu söyleşilerde buluşturacağız. Sık sık o eski Yalova’yı özlediğimizi söylüyoruz. O eski Yalova’nın içerisinde ne olduğunu bu söyleşilerde anlatacağız. İz bırakanlar unutulmaz diyoruz. Yalova’da iz bırakan iki değerli konuğumuz var” diyerek programa başladı.
Kendini Yalova’ya adadığını söyleyen emekli öğretmen Abdurrahman Gezer, “Yalova’ya 1949’da adım attım. Birkaç tane bina ve 2 ticari taksi vardı. Gençliğimin ilk yıllarını burada geçirdim. Evlendim, evlendikten sonra Yalova benim vatanım oldu. 2015 yılında Balıkesir’de köy enstitüleri toplantısı oldu. Anadolu’da 81 ilin temsilcileri orada toplandı. İdareciler, ‘İl sırasına göre isimler okunacak. İlin adı okununca gelen temsilci buradayım desin’ dediler. Yalova alfabenin sonunda. Herkes okundu sıra bana geldi. ‘Abdurrahman Gezer Yalova’ dediğimde herkes dönüp bana baktı.Sordum başkana, ‘Neden bana baktılar’ dedim. ‘Yalova, Atatürk’ün şehri ya onun için’ dedi. Nasıl gururlandım anlatamam. İşte o günden sonra Yalova benim vatanım. Yalova için canımı veririm. Yalova bir başka” dedi.
Başkan Mustafa Tutuk ise “Cumhuriyetin 100’üncü yılında böyle bir söyleşide buluşmak, eski Yalova’yı konuşarak geçmişe yolculuk yapmak, tarihimizi sizlerden dinlemek çok önemli. Ne mutlu ki bugün bir aradayız. Kıymetli hocalarıma programımıza geldikleri için teşekkür ediyorum. Yalova sizlerle güzel” diye konuştu.
Program sonunda konuklara, geleneksel yöntemlerle hazırlanan ‘Yalova Kağıdı’  hediye edildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı