Merkez ‘Yas Sergisi’ Yalova’da izlenime açıldı

‘Yas Sergisi’ Yalova’da izlenime açıldı

Paylaş
‘Yas Sergisi’ Yalova’da izlenime açıldı

‘Yas Sergisi’ Yalova’da izlenime açıldı

Emre Can KAZMALI/YALOVA, (DHA)-GAZİ Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85’inci yıldönümünde, Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yas Sergisi’ izlenime açıldı.
Fotoğraf sergisinin açılış töreninde Yalova Valisi Hülya Kaya, Yalova Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Cenk Topuz, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, protokol üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. 10 Kasım 1938’de Atatürk’ün vefatından başlayarak, 21 Kasım’da Etnografya Müzesi’ndeki geçici kabrine nakline kadar gerçekleşen olaylar, vefatın duyurulması, cenaze töreninin planlanması, katılacak yerli ve yabancı heyetler, çıkarılan kanunlar, İstanbul, Ankara ve taşrada yapılan merasimler, temsil-ağırlama ve her türlü organizasyon,  gün gün Cumhuriyet Arşivi belgeleri, TBMM cerideleri, resmi, ulusal ve yerel gazete haberleri, sergiyi gezenler tarafından ilgiyle incelendi.
Ayrıca sergide yapılan sinevizyon gösterisinde, Yalova’da yaşayan ve Atatürk ile anıları olan vatandaşların hikayeleri gösterime sunuldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı