Tarsus Yerli tohum ekimi yapılan buğday çeşitleri hasat edildi

Yerli tohum ekimi yapılan buğday çeşitleri hasat edildi

Paylaş
Yerli tohum ekimi yapılan buğday çeşitleri hasat edildi

Yerli tohum ekimi yapılan buğday çeşitleri hasat edildi

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)- MERSİN'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Tarsus ilçesinde yerli tohumlarla ekilen buğdayların hasadı yapıldı.
Kuraklığa, soğuk havaya ve hastalıklara dayanıklı, yerli ve milli çeşitlerin kullanımını yaygınlaştırmak için 'Yerli ve milli tohumlarımızın ulaşmadığı çiftçi kalmasın' sloganıyla Ballıca Mahallesi'nde bir süre önce 15 dekarlık alanda ekmeklik buğday çeşitleri ekildi. Ekimi yapılan Tekfen 1013, Tekfen 1016 ve Toros 1003 ekmeklik buğday çeşitlerinin hasadı gerçekleştirildi. Hasat etkinliğine Mersin Tarım ve Orman İl Müdürü Arif Abalı, Tarım ve Orman Tarsus İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, il müdür yardımcıları, şube müdürleri, teknik personeller, üreticiler ve çiftçiler katıldı.
Demonstrasyonu yapılan buğday çeşitlerinin Tarsus ilçesinde yetiştirme şartlarına uyum sağladığı ve adaptasyon sorunu yaşamadığı görüldüğünü belirten Arif Abalı, ilerleyen yıllarda söz konusu çeşitlerin yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaların il ve ilçe müdürlüğü tarafından yapılacağını söyledi.
Abalı, yerli ve milli çeşitlerin üreticilere hayırlı olmasını diledi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı