Yüreğir Yüreğir'e 16 ayrı bölge 'toplanma alanı' seçildi

Yüreğir'e 16 ayrı bölge 'toplanma alanı' seçildi

Paylaş
Yüreğir'e 16 ayrı bölge 'toplanma alanı' seçildi

Yüreğir'e 16 ayrı bölge 'toplanma alanı' seçildi

ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi ile AFAD'ın yaptığı ortak çalışmayla ilçede 16 ayrı bölge 'toplanma alanı' olarak belirlendi.
Yüreğir Belediyesi, olası bir afete karşı toplanma alanlarının belirlenmesi amacıyla çalışma yaptı. AFAD ile yapılan çalışmalarla ilçede 1 milyon 50 bin metre kare alan toplanma bölgesi alanı olarak belirlendi. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, "İnşallah hiç bir şekilde bir afetle karşılaşmayız. Şu gerçeği de unutmamız lazım. Bölgemiz deprem kuşağında ve her zaman hazırlıklı olmalıyız.'' dedi.
Toplanma alanlarının, afet sonrasında insanların kendilerini güvende hissedebilecekleri, yaşadıkları büyük şoku atlatabilmeleri, yakınları ile bir araya gelebilmeleri ya da haberleşebilmelerine imkan yaratan hayati öneme sahip alanlar olması gerektiğini belirten Başkan Fatih Mehmet Kocaispir, "Sadece deprem riskine karşı değil, yangın gibi diğer afet durumlarında da insanların güvenli kalmasını ve temel ihtiyaçlarına ulaşmasını sağlayacak şekilde bölgeler oluşturuldu. Afet ve acil durum toplanma bölgeleri; nüfus yoğunluğu, ulaşılabilirlik ve tahliye kolaylığı, engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun, mümkün olduğunca engebesiz, konut alanlarına yakın, temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakınlık gibi seçim kriterlerine dikkat edilerek ve mümkün olduğunca kamuya ait uygun yerler seçilerek belirlendi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı