Zayıflamak için yoğurdu baş tacı edin

Diyet yaparken hem tok hissetmek hem de iştahınızın kesilmesini istiyorsanız beslenmenizde mutlaka yoğurda yer açın. Dr. Ayça Kaya 1 haftada 2 kilo verebileceğiniz bir diyet listesi hazırladı...

09 Temmuz 2019, Salı 10:13
A A
PAZARTESİ

PAZARTESİ

SABAH

● 1 bardak yoğurt

● 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

● 1 adet şeftali

ÖĞLE

● 2 dilim ekmek

● 4-5 tane ızgara ev köftesi

● 1 kase yoğurt

● Salata

ARA

● 1 bardak yoğurt

● 4-5 adet taze kayısı

● 8 tane çiğ badem

● 1 çay kaşığı tarçın

AKŞAM

● 1 kase mercimek çorbası

● Haşlanmış sebze (kabak, havuç)

● 1 kase yoğurt

SALI

SALI

SABAH

● 3 yemek kaşığı lor peyniri

● Kuru domates, biber ve yeşillik karışımı (limonlu)

● 2 adet etimek

ÖĞLE

● 160 gram ton balığı (yağı süzülmüş)

● Bol yeşillik

● 1 su bardağı ayran

● 1 dilim esmer ekmek

İKİNDİ

● 1 su bardağı süte kahve

AKŞAM

● 1 kase sebze çorbası

● Haşlanmış ıspanak

● 1 kase yoğurt

● Bol salata

ÇARŞAMBA

ÇARŞAMBA

SABAH

● 2 adet yumurta beyazı ile mantarlı omlet

● Yeşillik, biber

● 1 dilim esmer ekmek

ÖĞLE

● Izgara mevsim sebze

● 1 kase yoğurt

● Salata

ARA

● 1 tane yağsız beyaz peynirli domatesli tost

● 1 bardak ayran

AKŞAM

● 1 kase mercimek çorbası

● 1 kase yoğurtlu semizotu

● Salata

ARA

● 10-12 adet kiraz

PERŞEMBE

PERŞEMBE

SABAH

● 1 dilim ekmek

● 1 dilim beyaz peynir

● Maydanoz, roka, tere, nane

● 1 bardak süt

ÖĞLE

● 1 dilim ekmek

● 4-5 yemek kaşığı kapuska

● Salata

● Yoğurt

ARA

● Meyveli yoğurt (1 kase yoğurt, 1 büyük elma, 1 tatlı kaşığı tarçınla hazırlayın)

AKŞAM

● Izgara balık

● Salata

CUMA

CUMA

SABAH

● 1 dilim ekmek

● 1 tane haşlanmış kayısı kıvamında yumurta

● 1 yemek kaşığı lor peyniri

● Bol yeşillik (maydanoz, roka, tere, nane)

● 5 tane zeytin

ÖĞLE

● 1 kase çorba

● ızgara ya da haşlanmış sebze

● 1 kase yoğurt

● Salata

İKİNDİ

●1 bardak süte 1 çay kaşığı tarçın

● 3 tane kuru kayısı

●10 tane çiğ badem

AKŞAM

● 1 dilim ekmek

● 4-5 yemek kaşığı kıymalı sebze yemeği

● 1 kase yoğurt

● Salata

CUMARTESİ

CUMARTESİ

SABAH

● 1 bardak süt

● 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

● 1 tane küçük muz

● 1 çay kaşığı tarçın

ÖĞLE

● 4-5 adet ızgara ev köftesi

● 1 dilim ekmek

● Salata

● 1 bardak ayran

ARA

● 1 kase yoğurtlu çiğ semizotu salatası

● 1 dilim etimek

AKŞAM

● 1 kase çorba

● Haşlanmış sebze

● Salata

PAZAR

PAZAR

SABAH

● 1 dilim ekmek

● 1 yumurtalı menemen

● Bol yeşillik

ÖĞLE

● 1 yemek kaşığı lor peynirli yeşil mercimek salatası

Malzemeler: ● 4 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek

● 1 yemek kaşığı lor peyniri

● 1 orta boy domates

● 1-2 adet közlenmiş veya çiğ kırmızı biber

● Taze soğan, taze nane, roka

● 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

● İsteğe bağlı kimyon, pul biber, tuz

Hazırlanışı: Yeşillikleri ince ince kıyın, kırmızı biber ve domatesleri küp küp doğrayın, haşladığınız mercimekle birlikte harmanlayın. en son baharatları, lor peynirini ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.

● 1 büyük ayran

ARA

● 1 kase sütlü keten tohumlu muhallebi (200 ml süt, 4 tatlı kaşığı keten tohumu, 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu, 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez ve 1 çay kaşığı tarçını karıştırın. Bir gece dolapta bekletip ertesi gün tüketin.

AKŞAM

● 1 kase yoğurtlu sebze çorbası

● 2 dilim ıspanaklı börek

ISPANAKLI BÖREK

ISPANAKLI BÖREK

Malzemeler:

● Yarım kilo ıspanak

● 3 adet yumurta

● 2 adet haşlanmış patates

● 250 gram beyaz peynir

● Yarım demet maydanoz

● Yarım demet dereotu

● 1 Su bardağı yarım yağlı rendelenmiş kaşar peyniri

● Tuz

Yapılışı:

Ispanağı kıyıp soteleyin. Ayrı bir tencerede 2 adet patatesi haşlayın. Ispanak, patates ve 3 adet yumurtayı karıştırın. Üzerine beyaz peynir, maydanoz, dereotu, tuz, karabiberi ekleyip karıştırın. Yağlı fırın tepsisi üzerine karışımı dökün. Önceden 180 dereceye ayarlamış fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine 1 su bardağı yarım yağlı kaşar peynirini ekleyin. 10 dakika kadar daha pişirip kaşarlar kızarınca fırından çıkarın.

Hazırlayan: Özgür Gökmen Çelenk / POSTA

Sıradaki haber yükleniyor...