Dünya Sağlık Örgütü günde en fazla 5 gr, yani 1 silme tatlı kaşığı tuz tüketilmesini öneriyor. Ancak ülkemizde tuz tüketimi bu miktarın oldukça üzerindedir, çünkü sodyum sadece tuz içinde değil, birçok yiyeceğin doğal yapısında bulunan bir mineraldir. Doğal besinlerde sodyum az miktarlarda bulunur. En çok sodyum bulunan besinler; yeşil yapraklı sebzeler, süt, et ve yumurtadır. Tuzlu yiyecekler yediğinizde damarlarınızdaki kan miktarı artar ve bu durum kan basıncınızın artmasına neden olur. Kan basıncı arttığında kalp hastalıkları ve kalp krizi riski artar.
Bir hamburger menüsünden bile daha tuzlu olduğuna inanamayacağınız 8 gıda

Tuzun sağlığa ne kadar zararlı olduğunu bilmeyen yoktur artık. Peki ama madem öyle, konu sadece yemeklere sonradan tuzlukla eklediklerimiz değil. Hepimiz masalarımızdan tuzlukları kaldırmaya çalışıyoruz ama bir de içinde ne kadar tuz olduğunu bilmediklerimiz var. İşte bu gizli tuz kaynakları bizi gafil avlıyor. Tuz tüketimine dikkat etmedikçe tartıda eksilere düşmüyor, hatta artıları görüyoruz. Çünkü tuz, vücudun su toplamasına neden olarak ödemin birinci nedeni haline geliyor.
21 Ocak 2021, Perşembe 16:09 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU

