Dünya ABD buz tuttu! Kar fırtınasındaki görüntüler dehşete düşürdü

ABD buz tuttu! Kar fırtınasındaki görüntüler dehşete düşürdü

Paylaş
ABD buz tuttu! Kar fırtınasındaki görüntüler dehşete düşürdü

Tarihi bir kar fırtınasıyla yüzleşen ABD'de, 'yüzyılın tipisi'nin en az 50 can aldığı Buffalo'da ortaya çıkan görüntüler dehşete düşürdü.

ABD ve Kanada’da etkili olan kar fırtınasında Elliott’ta can kaybı 50’ye yükseldi. ABD’de 46 kişi, Kanada’da da dört kişi öldü. Can kayıplarının çoğu trafik kazalarından kaynaklanıyor. En az üç kişi kar kürerken kalp krizi geçirerek öldü. Son 40 yılın en büyük kar fırtınası, ülke nüfusunun yüzde 60’ını etkisi altına alıyor. Bazı bölgelerde hızı saatte 115 kilometreye ulaşan kar fırtınası, 1.7 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı.

Haberin Devamı

 

Eliot kar fırtınasının beyaz kıyamete dönüştüğü yer ise, New York eyaletine bağlı Buffalo şehri oldu. Amerika'nın Kanada sınırı yakınındaki Erie Gölü'nün kıyısında bulunan Buffalo kenti ve çevresi, kelimenin gerçek anlamıyla buz tuttu. Buffalo ve çevresinde yaşayanlar, tamamıyla buz tutan evleri, iskeleleri ve açılmayan kapıların görüntülerini sosyal medyada paylaşıyor.

YAKLAŞIK İKİ METRE

Kar kalınlığı 1.8 metreyi aştı. Montana eyaletinde termometreler sıfırın altında 45 dereceyi gösterdi. Ülkenin en güneşli eyaleti Florida’da da don felaketi yaşanıyor. Çiftçiler, don nedeniyle birçok sebze ve meyvenin zarar gördüğünü açıkladı. Colorado eyaletine bağlı Denver’da kutup soğukları hava dalgası nedeniyle sıcaklığın sadece 18 saatte 21 derece birden düştüğü açıklandı.

Haberin Devamı

Öte yandan Kanada’da da yolcu otobüsü buzlu yolda kontrolden çıkarak devrildi. Kanada polisi, kazada 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin yaralandığını duyurdu. Polisten yapılan açıklamada, “Yol koşulları, yol yüzeyindeki buz ve kar ile birlikte yağmur ve dolu yağması nedeniyle çok kötü olarak tanımlandı. Kazaya ilişkin soruşturma devam ediyor” denildi.

KARA GÖMÜLEN ARAÇLARDA CESET VAR

Soğuk hava dalgasının ılık Erie Gölü suları üzerinde ilerleyerek nem çekmesiyle ortaya çıkan olağanüstü hava koşulları, yalnızca Buffalo'da en az 28 insanın yaşamını kaybetmesine neden oldu. Ölü sayısının kar yığınları altında ya da kara gömülen motorlu araçlarda bulunan cesetlerle birlikte artması bekleniyor.