Dünya Hayatına giren herkes ölüyordu! 'Şanssızlık' denilen olaylar çok başka çıktı

Hayatına giren herkes ölüyordu! 'Şanssızlık' denilen olaylar çok başka çıktı

Paylaş
Hayatına giren herkes ölüyordu! 'Şanssızlık' denilen olaylar çok başka çıktı

Velma'nın kocaları, annesi ve kendisine çok yakın kişiler birer birer hayatlarını kaybederken etrafındakiler onun için çok üzülüyordu. Üzerinde 'büyük bir şanssızlık' olduğu düşünülen Velma ile ilgili gerçekler ise herkesi şoke etti.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr |1978 yılında düzenli olarak kiliseye giden ve etrafı tarafından oldukça dindar biri olarak tanınan aynı zamanda da bir babaanne olan 46 yaşındaki Velma Barfield, nişanlısı Stuart Taylor ile bulaşmaya gidecekti.

Haberin Devamı

Çevresi tarafından geçmişte kaybettiği insanlar sebebi ile oldukça şanssız olduğu düşünülen Velma'nın kapısı bir anda çaldı. Gelen Nişanlısı Taylor'dı. Bu kadar erken beklemediği Taylor'ı karşısında gören Velma kısa süreli bir şaşırma yaşasa da istemeye istemeye nişanlısını içeri aldı. Taylor burada Velma'nın kendisi adına çekler düzenlediğini gördü. İkili bunun üzerine tartışmaya başladı.

BİR ANDA KÖTÜ HİSSETMEYE BAŞLADI

Tartışma zaman zaman alevlense de ikili kiliseye gitmek için hazırlanırken Velma, nişanlısına bira ikram etmişti. Taylor bunu bir iyi niyet dileği olarak gördü ve mutlu olarak birasını içmeye başladı. İkili barışmış bir şekilde kilisenin yolunu tuttu. Kilisede bir anda kendisini kötü hissetmeye başlayan Taylor, olabildiğince bu acıya dayanmıştı ancak artık neredeyse tüm vücudu içeriden yanıyordu.

Haberin Devamı

Bir süre sonra Taylor, kamyona gidip yatabilmek için izin istedi ve çok geçmeden Velma da yanında saçlarını okşayarak kendisini daha iyi hissettirmeye çalıştı. Nişanlısına güçlü durmaya çalışmak zorunda olmadığını söyleyen Velma, onu isterse eve götürebileceğini de belirtti.

'ŞANSSIZLIK'LARIN SONUNCUSU

Stuart geceyi kusarak ve acı çekerek geçirdi ve sabah Velma'ya onu hastaneye götürmesi için yalvardı. Doktora gittiklerinde doktor problemin ne olduğunu anlayamadı ve Taylor'ın sadece gastrit olabileceğini söyledi. Doktor, Taylor'a eve gitmesini ve ilaç alması söyledi. Bu şekilde sabah kendisini iyi hissedecekti. Ancak sabah olduğunda Taylor artık hiçbir şey hissetmiyordu.

Velma'nın tüm ailesi, yakın çevresi ve Taylor'ın cenazesine katılan tanıdıkları onun ne kadar şanssız olduğunu düşünüyordu. İlk eşinden bu yana yanına yaklaşan herkesin 'şans eseri' ortadan kaybolmasının, hayatlarını kaybetmelerini yalnızca Velma'nın şanssızlığına bağlıyorlardı.

GİZEMLİ İHBAR HAREKETE GEÇİRDİ

Taylor'ın cenazesinde herkes Velma'nın acısını paylaşıp ağlarken içlerinden biri polisi arayarak Taylor'ın bir cinayete kurban gittiğini ve katilin Velma olduğunu söyledi. Bu kişi kendisini Taylor'ın kız kardeşi olarak tanıtan bir kişiydi. Polis ise Taylor'a yapılan otopsi sonuçları gelene kadar bu iddiayı çok da ciddiye almamıştı ancak sonuçlar geldiğinde Taylor'ın kardeşinin dediği gibi midesinden fare zehri olarak kullanılan arsenik çıktı.

Haberin Devamı

Ardından araştırmalarını derinleştiren yetkililer, Velma'nın hayatından şanssızlık dolayısıyla ayrılan tüm kişilerin aynı şekilde fare zehri sebebiyle öldüğünün farkına vardı. Ve bulunan zehir her seferinde diğerlerinin tamamen aynısıydı.

"SADECE HASTA ETMEK İSTEMİŞTİM"

Velma, oğlu Ronnie Burke kendisine sorana kadar hiçbir şey bilmiyormuş gibi davranmaya devam etti ancak oğluna yalan söyleyemezdi. Velma, oğluna suçunu itiraf ederek, "Sadece onu hasta etmek istemiştim" dedi.

Velma, bu şekilde ilk kocası Thomas Burke ve kendi öz annesi dahil 4 cinayeti itiraf etse de hepsinin bir şekilde kaza ile olduğunu kendisinin hiçbirini öldürmek istemediği öne sürdü. Polis, cinayetleri Velma'nın işlediğini kanıtlayacak bulgulara sahip değildi ancak yapılan araştırmalar sonucu Velma tüm bu cinayetlerden sorumlu tutuldu.

Haberin Devamı

22 YIL SONRA İLK KADIN

Velma kısa süre içerisinde ölüm cezasına çarptırıldı. 22 yıl sonra ilk kez idam cezası alan bir kadın olan Velma, medyanın oldukça ilgilisini çekmişti. Kendisinin idamını iptal etmek için oldukça önemli topluluklar oluşturuldu. Velma'nın psikiyatristi onda çoklu kişilik bozukluğu olduğunu ve kendisini iyileştirmeye çalıştığını söyleyerek hakimden cezayı çekmesini istese de kabul edilmedi.

Velma'nın idamı için 2 Kasım 1984 tarihi verildi. İdam tarihi gelene kadar hala oluşturulan toplulukların kendisinin idamına engel olabileceğini düşünen Velma'nın bir umudu vardı. İdam günü gelip çattı. Dışarıda büyük bir kalabalık vardı. Yaklaşık 300 kişi Velma'nın hayatı için neredeyse yalvarıyordu. Bunların yanında ise 8 kişilik bir grup ise Velma'ya karşı "Geber, pislik" şeklinde tezahürat yaparak nefretlerini dile getiriyordu.

SON YEMEĞİ İÇİN İSTEDİKLERİ ŞOKE ETTİ

Velma, son yemeği olarak peynirli cips ve kola istemişti. Bunları tükettikten sonra gardiyanların peşinde idam edileceği odaya doğru yürümeye başladı. Oldukça sakin gözüken Velma ailesine, "Gaz odasına girdiğime, cennetin kapılarından geçeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları Velma'nın acısız bir şekilde hayatını kaybettiğini söyledi. ABD'de 22 yıl sonra bir kadın idam edilmişti.