Dünya Prens Harry yüzünden Afganistan'dan kaçmak zorunda kaldı

Prens Harry yüzünden Afganistan'dan kaçmak zorunda kaldı

Paylaş
Prens Harry yüzünden Afganistan'dan kaçmak zorunda kaldı

Prens Harry'nin anılarını anlattığı Spare adlı kitabında Afganistan'da görev yaparken 25 Taliban askerini öldürdüğünü açıklaması, ülkede bomba etkisi yarattı. Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkedeki kedi ve köpekleri kurtarmak için yola çıkan eski donanma subayı Pen Farthing, Prens Harry'nin iddialarının kurbanı oldu.

Posta.com.tr | Eski deniz subayı Pen Farthing, Prens Harry'nin Afganistan'daki görevi sırasında 25 Taliban askerini öldürdüğünü açıklamasının ardından Kabil'den kaçmak zorunda kaldı. Ağustos 2021'de barınaklardaki kedi ve köpekleri Kabil'den kurtarmaya giden 53 yaşındaki Farthing, Prens Harry'nin Spare (Yeden) kitabını 'suçlayıcı' olarak ifade ediyor. 

Haberin Devamı

Farthing, Prens Harry'nin açıklamaları sonrası Kabil'deki eski askerlere yönelik 'potansiyel misilleme saldırıları' ihtimali nedeniyle Kabil'den ayrılmak zorunda kaldığını açıkladı. 

Farthing, Prens Harry'nin açıklamaları ardından öfke dolu bir tweet'le tepki gösterdi.

Bugüne kadar bir Kraliyetçiydim… Şerefe Prens Harry. Çok kötü bir tavsiye aldığını söyleyebilirim. Ve hala Afganistan'da bazı iyilikler yapmaya çalışan bizlerin güvenliklerini düşünmene sevindim. üzerindeki etkilerini düşünmenize sevindim.

Farthing, sonraki tweet'lerinde Prens Harry'nin açıklamaları yüzünden Afganistan'dan ayrılmak zorunda kaldığını ifade etti:

Bu gece Kabil'den ayrılmak zorunda kaldım.

ART ARDA TEPKİ

Prens Harry, 2012’de İngiliz ordusunun bir helikopter pilotu olarak gittiği Afganistan’da 25 Taliban militanını öldürdüğünü kitabında yazdı. Harry’nin askeri detaylara yer vermesi, pek çok kıdemli asker ve milletvekilinin tepkisini çekti. Emekli Albay Richard Kemp, Harry’nin ayrıntıları açıklayarak birlikte savaştığı askerlere ihanet ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Albay Bob Stewart, Twitter’da “Harry çeneni kapatmalısın” diye yazdı.

Taliban komutanı Molavi Agha Gol da “Harry biz hâlâ buradayız ama sen ninenin sarayına kaçtın. Sen delirmişsin oğlum” diye cevap verdi.