Dünya Ukrayna'daki patlama anı canlı yayında!

Ukrayna'daki patlama anı canlı yayında!

Paylaş
Ukrayna'daki patlama anı canlı yayında!

ABD'nin haber kanallarından CBS NEWS için çekim yapan muhabir Charlie D'Agata, Kiev'deki bombardımana canlı yayında yakalandı. Kentteki bombardıman anbean kaydedildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sekizinci gününde de sürüyor. Başkent Kiev'i ele geçirmek için şehri bombardımana tutan Rusya'nın gazabı canlı yayında gözler önüne serildi. ABD merkezli CBS NEWS muhabiri Charlie D'Agata canlı yayındayken Kiev'de yaşanan 2 bombardıman kameralara takıldı. Görüntülerde Charlie D'Agata'nın 'Bu da neydi böyle?' dediği duyuluyor. 'Bilmiyorum... şimşek gibiydi' sözlerinin duyulduğu anda ise ikinci bir patlama gerçekleşiyor. Çekim ekibi patlamaların ardından siper alırken 'Bu çok yakındı' sözleri duyuluyor. Dün Kiev'deki televizyon kulesi bombalanmış, 1’i gazeteci olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

SKANDAL AÇIKLAMASIYLA BİLİNİYOR

Charlie D'Agata'nın daha önce yaptığı açıklamaları infial yaratmıştı. D'Agata "Burası on yıllardır kaosla yaşayan Irak veya Afganistan değil. Burası böyle şeyleri görmeyi hiç ummadığınız medeni Avrupalılara has bir kent." ifadelerini kullanması izleyenleri şaşırttı. Muhabirin sözleri Twitter'da 1,5 milyondan fazla kez görüntülendi. Kullanıcılar D'Agata'nın ırkçı söylemini tarihi bir hata olarak yorumladı.

ÖZÜR DİLEDİ

Muhabir skandal yorumunun internette viral hale gelmesinden sonra geri adım atıp özür diledi ve “Pişman olacağım bir şekilde konuştum ve bunun için üzgünüm. Çatışmaları asla karşılaştırmamalıyız, her biri benzersizdir. Kötü bir kelime seçimi yaptım, özür dilerim.” dedi.

Haberin Devamı