Ekonomi POMEM hangi KPSS puanıyla alım yapıyor? Polislik KPSS baraj puanı kaç? POMEM’e başvuru için KPSS’den kaç puan almak gerekiyor?

POMEM hangi KPSS puanıyla alım yapıyor? Polislik KPSS baraj puanı kaç? POMEM’e başvuru için KPSS’den kaç puan almak gerekiyor?

Paylaş
POMEM hangi KPSS puanıyla alım yapıyor? Polislik KPSS baraj puanı kaç? POMEM’e başvuru için KPSS’den kaç puan almak gerekiyor?

2022 KPSS sonuçları 21 Ekim’de açıklandı. Milyonlarca aday P1, P2 ve P3 puan türünü öğrendi. Tercih yapmak için araştırmalarını derinleştiren adaylar POMEM hangi KPSS puanıyla alım yapıyor? Polislik KPSS baraj puanı kaç? POMEM’e başvuru için KPSS’den kaç puan almak gerekiyor? sorularına yanıt aramaya başladı…

KPSS puanıyla POMEM’e başvuru yapacak adayların en çok merak ettiği konular arasında Polis Meslek Eğitim Merkezlerinin hangi puan türüyle alım yaptığı ve POMEM’e başvuru yapmak için en az kaç puan almak gerektiği soruları yer alıyor. Üniversite mezunu adaylara polis olmanın yolunu açan KPSS puanı ve POMEM

Haberin Devamı

POMEM HANGİ KPSS PUANIYLA ALIM YAPIYOR?

POMEM alımları 4 yıllık üniversite mezunlarının katıldığı KPSS P3 puan türüne göre yapılıyor.

POLİSLİK KPSS BARAJ PUANI KAÇ?

KPSS lisans sınavına giren adaylardan KPSS P3 türünden polisliğe başvuru yapmak için en az 60 puan almaları gerekiyorlar.

KPSS P1, P2, P3 PUAN TÜRLERİ NE ANLAMA GELİR?

KPSS P1; Genel Yetenek-Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir.

KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır.
P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz.

KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.

Haberin Devamı