Gündem 5 savcı soruşturacak

5 savcı soruşturacak

Paylaş
5 savcı soruşturacak

41 kişinin öldüğü Amasra’daki maden faciası için üç savcı görevlendirilmişti. Olayda hayatını kaybeden işçilerin sayısı çoğalınca savcı sayısı da beşe çıkarıldı.

41 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası, Meclis gündemine taşınıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yarın Genel Kurul’da olacak. Bakan Dönmez, faciaya ilişkin Meclis’i bilgilendirecek.

Haberin Devamı

7 İŞÇİNİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Bartın Amasra’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında, geçen cuma, saat 18.15 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada 41 işçi hayatını kaybetti, 58 işçi kurtarıldı. Biri Bartın Devlet Hastanesi’nde, altısı İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde olmak üzere 7 işçinin tedavisi sürüyor.

AMASRA’DA ÜRETİME ARA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Amasra’da patlamanın yaşandığı maden sahasında koordinasyon merkezinde görüştükten sonra ortak açıklamada bulundu. Dönmez “Tesisin yeniden üretime hazırlanabilmesi için oluşan hasarların tespiti ve bunların tesis edilmesi vs. teknik işlemleri devam edecek. Bu işler bitinceye kadar da Amasra müessesemizde de kömür üretimine ara veriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CİDDİ TEDBİRLER ALDIK

Bakan Bozdağ tedbirlerin bundan sonra geliştirilerek uygulanmaya devam edeceğini ifade ederek, “Bu kazaların olmaması için hükümetlerimiz ciddi tedbirler aldı. Bu tedbirler de bundan sonra geliştirilerek, uygulanmaya devam edilecektir” dedi. Bozdağ soruşturma başladığını ve üç olan görevli savcı sayısının beşe yükseldiğini açıkladı. Bozdağ “Bu olay bütün yönleriyle soruşturulacak ve aydınlatılacaktır” dedi.

ONARIM BAŞLADI

Bartın’daki Amasra Taşkömürü İşletme Müessesi’ne ait maden ocağında geçen cuma akşamı, meydana gelen grizu patlamasında 41 madenci hayatını kaybetti. Madende oluşan göçüklerin tamiri için çalışma başlatıldı. İçeride biriken gaz ve dumanın tahliyesi işlemleri de devam ediyor.

PATLAMADAN 2 SAAT ÖNCE

Madende şehit olan Rasim Bulut, patlamadan iki saat önce çocuğu ile fotoğrafını sosyal medyada paylaşmıştı. Bir yaşındaki çocuğu ile çektirdiği fotoğrafa “Paşam benim” notunu düşmüştü. Bu kare şehit madencinin son fotoğrafı oldu.

HİÇ AKLIMA GELMEZDİ

Amasra’daki madende meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Şuayip Okul’un eşi Eda Okul, sosyal medyada yürek burkan bir paylaşım yaptı. Eda Okul eşiyle fotoğrafını “Hiç aklıma gelmezdi bizi yalnız bırakacağın” ifadeleriyle paylaştı.

Haberin Devamı

 

AYNI GÜN İŞE BAŞLAMIŞLARDI

Mehmet Bulut, Şaban Yıldırım ve Okan Akgül aynı köyde yaşıyordu. 2019’da aynı gün Amasra’daki madende işe başladılar. Önceki günkü patlamada üçü de hayatını kaybetti. Dün okul bahçesinde üç arkadaş için ortak cenaze töreni düzenlendi. Maden faciasında hayatını kaybeden işçi Berkay Kesim (25) de Epçiler köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Madende ölen Remzi Özçelik (25) için ise Mamak köyünde cenaze töreni düzenlendi. İbrahim Köse, Espey Köyü’nde, Öner Yıldız, Karabük’te son yolculuğuna uğurlandı.

ERDOĞAN’DAN ZİYARET

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan maden işçilerinin sağlık durumuna ilişkin bilgi almak üzere İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Umutsuz değiliz. Şu anda yapılması gerekli olan tüm müdahaleleri doktorlarımız yapıyorlar” dedi.

KURTULDUĞUMUZA SEVİNEMİYORUZ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren maden işçilerini ziyaret etti. Tedavisi devam eden maden işçisi Sezgin Çelen “Akü değiştirecektik. Bir anda sıcaklık geldi. Patlamayla bizi fırlattı. Ondan sonra zaten temiz hava yoluna çıktık. Biz de bir şey anlamadık. Çok üzgünüz, kurtulduğumuza sevinemiyoruz yani” dedi. Çelen’in “Arkadaşlarımızla sohbet ettik çıkamamaları” derken sesi titredi, gözleri doldu. Olay sırasında eksi 250 kotta çalıştığını anlatan madenci Güray Polat: “Büyük patlama olduğunda her taraf karıştı. Göz gözü görmüyordu. Patlamanın olduğu yere mühendisimizle gittik. Eksi 300’de yanıkları olan arkadaşları kuyu dibine getirdim. 18-19 işçiyi çıkartma derken ben de tükendim. Çıkarabildiğimizi oradan aldık. Motoru daha sonra başka bir arkadaşa teslim ettim.”

Haberin Devamı

BU ACI ANLATILAMAZ

Yaralı madencilerden Remzi Taşkömür de Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi altında. Kayınvalide Fatma Özdemir, damadının babasının da madenci olduğunu söyledi. Özdemir “Daha önce sırtına ocakta taş düşmüştü” dedi. 13 yıldır madende çalışan, üç çocuk babası Taşkömür, patlama sonrası ocaktan kendi çabalarıyla çıkmış. Bartın’daki maden kazasında yaralanan madencilerden altısının tedavisi İstanbul’da Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde sürüyor. Yaralı madencilerden Erol Bulduk’un (39) eşi Nurten Bulduk, haberi internetten öğrendiklerini söyleyerek “Bu acı anlatılamaz, çok kötü bir durum, Rabbim onu bize bağışlasın. Vücudunun yüzde 75-80’inde yanık var, solunum cihazına bağlı” dedi. 

Haberin Devamı