Gündem Öğrencilerin ikinci ara tatili başladı! Uzmanlardan ailelere iki altın tavsiye: İçlerinde ders yok

Öğrencilerin ikinci ara tatili başladı! Uzmanlardan ailelere iki altın tavsiye: İçlerinde ders yok

Paylaş
Öğrencilerin ikinci ara tatili başladı! Uzmanlardan ailelere iki altın tavsiye: İçlerinde ders yok

Son ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler, öğretmenler ve velilerin dört gözle beklediği ikinci ara tatil başladı. Bu yıl ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı tatiliyle birleşiyor. Peki öğrenciler ara tatili nasıl değerlendirmeli? Bu noktada en büyük görev velilere düşüyor. Öğrencilerin tatilde mutlaka dinlenmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, “Öğrenciler bu ara tatilde hem eğlensinler hem dinlensinler hem de öğrenmeyi sürdürsünler” diyerek aileleri uyardı.

Posta.com.tr - Bu yıl ara tatil Ramazan Bayramı tatiliyle birleştirildi. 19 milyon öğrenci için ikinci dönemin ara tatili başladı. Öğrenciler 1 hafta derslere ara verip hem dinlenecek hem de bayram tatili yapacaklar. 24 Nisan’a kadar okula ara veren öğrenciler için uzmanlardan önemli uyarılar geldi. Uzmanlar, verimsiz geçen tatilin öğrenciyi dinlendirmekten çok yoracağına dikkat çekerek, “Öğrenciler eğlencenin yanı sıra derslere de zaman ayırsınlar, yemek ve uyku düzenlerini bozmasınlar, bol bol dinlensinler” diyor.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER 24 NİSAN’A KADAR OKULA ARA VERİYOR

19 milyon öğrenci için dinlenme vakti geldi, ikinci ara tatil başladı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, ara tatil 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak. Ancak bu sene ara tatil Ramazan Bayramı ile birleşecek. Buna göre Ramazan Bayramı tatili ve hafta sonu ile toplam 9 gün tatil yapılacak. Öğrenciler 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren okullarda eğitim öğretime devam edecek.

Ara tatilin öğrenciler için bir nefes alma fırsatı olduğunu belirten uzmanlar, ara tatili verimli ve güzel geçirmek için öğrencilerin kendilerine mutlaka program hazırlamaları gerektiğini söylüyor. Ara tatilin Ramazan Bayramı'yla birleşmesi nedeniyle bu tatilin öğrenciler için oldukça verimli geçebileceğine dikkat çeken uzmanlar, öğrencilerin kendilerine ve ailelerine zaman ayırması gerektiğine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

“TATİLDE EKRAN KULLANIMI SINIRLANDIRILMALI

Öğrencilerin bu ara tatilde kısa bir mola vermiş olacağını belirten uzmanlar, tatilin yalnızca 1 hafta olduğunu vurgulayarak önemli uyarılarda bulunuyor:

"Özellikle ilkokul çağındaki çocuklar arasında bilgisayar, tablet ve akıllı telefon kullanımı son dönemde oldukça arttı. Bu nedenle aileler ara tatili fırsat bilip, çocukları için önceden program yaparak ekran kullanımını sınırlandırmalılar. Bir resim sergisi, tiyatro, müzikal yani çocuğun kendini mutlu ve rahat hissedeceği güzel aktiviteler yapabilirler. Tarihi yerleri, müzeleri, açık alanları, daha önce merak ettikleri ama vakit bulamadıkları yerleri gezebilirler. Çocuklar tatilde dinlensinler ama ders de çalışsınlar. Öğrendikleri konuları tekrar etsinler. Öğrenciler bu tatili verimli geçirsinler. Uykuya zaman ayırsınlar, yemek düzenlerini bozmasınlar, yeni yerler keşfetsinler ve akıllı telefonlardan biraz olsun uzaklaşsınlar”


“ARKADAŞLARIYLA VAKİT GEÇİRSİNLER”

Çocukların ara tatilde hem derslerine hem de kendilerine vakit ayırması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu konuda ailelere de görev düştüğünün altını çiziyor:

“Çocukların sosyal faaliyetlere (sinema, oyun) zaman ayırmasını sağlayın. Arkadaşlarıyla vakit geçirsinler. Sık sık kitap okutun. Eksik olduğunuzu düşündüğünüz ders konularını birlikte tekrar edin. Ailecek birlikte vakit geçirin. Gezmeye ve dinlenmeye vakit ayırın.”

Haberin Devamı