gıda güvenliği

gıda güvenliği Haberleri

gıda güvenliği haberleri sayfasında gıda güvenliği haberlerini bulabilir tüm gıda güvenliği haberlerini, gelişmeleri ve son dakika haberleri okuyabilirsiniz. gıda güvenliği haberleri ile ilgili geçmişten bugüne Posta'da 46 haber bulunmaktadır.

İzini sür: Sağlıklı yaşam tabağında ne  olduğunu bilmekle başlar!

İzini sür: Sağlıklı yaşam tabağında ne olduğunu bilmekle başlar!

Pandemi hayatımıza girmeden önce de sağlıklı yaşamın en büyük etkenlerinden biri olan doğru ve iyi beslenme artık daha fazla gündemde. Hayat boyu sürdürülebilir bir sağlıklı yaşam için sorumlu gıda tüketiminde bulunmak gerekiyor. Özellikle sorumlu tüketimin ve gıda güvenliğinin giderek önem kazandığı günümüzde tabağımızda gerçekte neyin olduğunu bilmemiz bir zorunluluk hâline dönüşüyor. Tabağımızdaki yiyeceğin hikâyesini keşfetmek için bir yolculuğa da çıkmamız gerekecek.
'Yerli Malı'yla ekonomiye destek

'Yerli Malı'yla ekonomiye destek

Gıda güvenliğini sağlamak üzere tarladan çatala kadar geniş çaplı bir denetim ve analiz süreci yürüttüklerini belirten Deniz Alkaç, “Ürünleri topraktaki gübre ve suya kadar 400 parametrede test ediyoruz. Testlerden başarıyla geçen ürünler, hijyenik koşullarda paketlenerek meyve sebze platformumuza getiriliyor. Burada da kontrolleri yapılan ürünler, soğuk zincirlerle mağazamıza ulaştırılıyor” dedi.
Dışarıdan yemek sipariş ederken nelere dikkat edilmeli?

Dışarıdan yemek sipariş ederken nelere dikkat edilmeli?

Gıda Güvenliği Derneği, covid-19 salgını sürecinde akıllarda soru işareti yaratan gıda güvenliği konusunda değerlendirmede bulundu. Virüsün sindirim değil solunum yoluyla bulaştığını belirten dernek başkanı Samim Saner, riski en aza indirmek için yapılması gereken tek şeyin hijyen kurallarına eksiksiz uyulması ve dışarıdan yemek siparişi için güvenilir restoranların tercih edilmesi olduğunu söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapan işletmeleri ifşa etti

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapan işletmeleri ifşa etti

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, 45 firmaya ait 55 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.
Erdoğan, corona virüse karşı 3 kritik alanda talimat verdi

Erdoğan, corona virüse karşı 3 kritik alanda talimat verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, corona virüs salgınının biyogüvenlik, siber güvenlik ve gıda güvenliğinin önemini arttırdığını belirterek bu üç kritik alanda adım atılması için talimat verdi. Hürriyet'ten Erdinç Çelikkal'ın haberi...
Sağlığınızı korumak için gıda güvenliğine dikkat edin

Sağlığınızı korumak için gıda güvenliğine dikkat edin

Sabri Ülker Vakfı, tüm dünyanın gündeminde yer alan ve pek çok yanlış bilgi içeren COVID-19’un besinler arasındaki ilişkisine yönelik açıklamalarda bulundu. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (European Food Safety Authority, EFSA) tarafından da COVID-19’un tüketilen besinlerden bulaştığına dair bir kanıt olmadığının beyan edildiği açıklamada, “Virüsün temel bulaşma yolu besinlerden veya ambalajlı ürünlerden değil, insan-insan kontağından gerçekleşmektedir. Ancak besin kaynaklı olabilecek tüm hastalık risklerini en aza indirmek için gıda güvenliği uygulamalarına her zaman dikkat edilmelidir” denildi.
Açıkta satılan gıdalar corona virüs taşıyıcısı olabilir

Açıkta satılan gıdalar corona virüs taşıyıcısı olabilir

İnsan vücudunun hastalıklarla savaşması için aktif bir bağışıklık sisteminin temel şartlarından biri de güvenli gıda tüketimi. Kaynağı belirsiz gıdalardan uzak duran ve kişisel hijyenini en üst seviye çıkaran kişiler, kendini ve çevresini virüslerden koruyabilir. Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. U. Tansel Şireli, virüslerin bulaşmasını önlemek için temel hijyen kurallarına uyulması gerektiğini söylüyor ve periyodik olarak denetime tabi olmayan ambalajsız gıdaların taşıyıcı olabileceği konusunda uyarıyor.
Gıdalardan corona virüs bulaşır mı? Bakanlık 15 soruyu yanıtladı

Gıdalardan corona virüs bulaşır mı? Bakanlık 15 soruyu yanıtladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, corona virüsle mücadele kapsamında gıda güvenliği ve hayvanlardan bulaş riskiyle ilgili merak edilen 15 soruyu yanıtladı. Gıdalardan insanlara corona virüs bulaşır mı? Virüslere karşı etkili gıda takviyeleri var mı? İthal edilen bitkisel ürünlerde corona virüs bulaşı riski var mı?
Corona virüs gıda yoluyla bulaşır mı? Corona virüsün gıda yoluyla bulaşmasını engellemek için 5 yol

Corona virüs gıda yoluyla bulaşır mı? Corona virüsün gıda yoluyla bulaşmasını engellemek için 5 yol

Corona virüsün dünyada yayılımı hızla devam ediyor. İnsanlar artık yediklerinden içtiklerinden şüphe eder duruma geldi. Prof. Dr. Birol Saygı, gıda güvenliği endişelerinin bu dönemde had safhaya çıktığını söylüyor. Saygı, 'Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesine göre, şu anda gıdanın virüsün muhtemel bir kaynağı veya bulaşma yolu olduğuna dair bir kanıt yok. Virüs kişiler aracılığıyla buluşabilir. En iyisi, virüs ölene kadar yalnızca kendiniz veya birlikte yaşadığınız kişiler için evde yemek pişirmektir' diyor.
Standardın ‘AB’si...

Standardın ‘AB’si...

Bir televizyon kanalında “gıda güvenliği” tartışılıyor.
Elinizi yıkamadan yiyeceklere dokunmayın

Elinizi yıkamadan yiyeceklere dokunmayın

Gıda güvenliği sadece bir ürünü tüketmeden önce son kullanma tarihini kontrol etmek anlamına gelmiyor. Mutfakta, gıda güvenliği konusunda bazı zamanlar önemli detaylar gözden kaçabiliyor. Bu konuya dikkat çeken Sabri Ülker Vakfı, gıda güvenliğine ilişkin değerli bilgiler paylaşıyor.
Gıda alanında yapılan hileler tehlike saçıyor

Gıda alanında yapılan hileler tehlike saçıyor

Gıda güvenliği ile ilgili konuşan Prof. Dr. Özer Ergün çarpıcı bilgiler verdi. "Sokakta satılan çiğ süte çamaşır suyu, tereyağına ucuz sade yağ veya margarin katılıyor" diyen Ergün, önemli uyarılarda bulundu.
Öğrencilere gıda güvenliği ve israfı eğitimi

Öğrencilere gıda güvenliği ve israfı eğitimi

Öğrencilere gıda güvenliği ve israfı eğitimi 
Kuruyemişlerdeki büyük tehlike!

Kuruyemişlerdeki büyük tehlike!

Badem ve yer fıstığı gibi kuru yemişleri severek tüketiyoruz. Ara öğünler başta olmak üzere sıkça tükettiğimiz bu kuru yemişlerdeki tehlikenin farkında mısınız? Bu soruyu soran Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; kuru yemişlerdeki aflatoksin riskine karşı tüketicileri uyarıyor.
Açıkta satılan ceviz sağlığımızı tehdit ediyor

Açıkta satılan ceviz sağlığımızı tehdit ediyor

En fazla tüketilen kuruyemişler arasında yer alan ceviz hem kendi başına hem de tatlı ve yemeklerde çok fazla tüketiliyor. Peki, bu kadar fazla tüketilen cevizin açıkta satıldığı koşullarda sağlığınızı tehdit eden aflatoksin riski taşıdığını biliyor musunuz? Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, açıkta satılan cevizi tercih eden tüketicileri karşılaşabilecekleri riskler konusunda uyarıyor!
Açıkta satılan bu malzemelerle aşure yapmayın!

Açıkta satılan bu malzemelerle aşure yapmayın!

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, aşure ayının yaklaşması nedeniyle tüketicileri aşure hazırlarken kullanacakları kuruyemişler, kuru meyveler ve bakliyatları seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı.
Açıkta satılan süt mü yoksa kutudaki mi? 5 soruda süt hakkında bilinmesi gerekenler

Açıkta satılan süt mü yoksa kutudaki mi? 5 soruda süt hakkında bilinmesi gerekenler

Açıkta satılan süt mü yoksa kutudaki mi tercih edilmeli? Birçoğumuz bu sorunun cevabı hakkında tereddüt yaşıyoruz. Peki ya kutular güvenli mi, sütün yüzde kaçı çöpe gidiyor, hangi sütler hileli, ambalajı açtıktan sonra kaç gün içinde sütü tüketmeli? İşte bilinmesi gerekenleri Gıda Güvenliği Derneği Samim Saner anlattı
Açıkta satılan baharat, kuruyemiş ve bakliyatlardaki büyük tehlike! Gözle görülmüyor ama...

Açıkta satılan baharat, kuruyemiş ve bakliyatlardaki büyük tehlike! Gözle görülmüyor ama...

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, açıkta satılan bakliyat, kuruyemiş ve baharatlara yönelen tüketicileri uyardı: "Tavsiye edilen tüketim tarihini bilemediğiniz bu ürün gruplarındaki başta aflatoksin olmak üzere küf toksinleri riski; karaciğer kanserinin en büyük tetikleyicilerinden. Hijyenik koşullarda saklanan, havayla temas etmeyen ve dışarıdan gelen bulaşmalara kapalı ambalajlı kuruyemiş, baharat ve bakliyatlara yönelin"
Minik öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verildi

Minik öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verildi

Minik öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verildi
Açıkta satılan ay çekirdeği ve kabak çekirdeğindeki büyük tehlike!

Açıkta satılan ay çekirdeği ve kabak çekirdeğindeki büyük tehlike!

Yazın gelişiyle parklarda, bahçelerde, teraslarda, balkonlarda ay çekirdeği ve kabak çekirdeği tüketimi arttı. Peki, günün her anında tüketilebilen çekirdeğin ne kadar güvenilir, taze ve hijyenik olduğuna yeteri kadar dikkat ediyor muyuz? Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, açıkta satılan ay çekirdeği ve kabak çekirdeğini tercih edenleri, karşılaşabilecekleri riskler konusunda uyardı