Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği Haberleri

Son dakika gıda güvenliği haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda güvenliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda güvenliği haber sayfamızda...
Prof. Dr. Özkaya: Zeytinlikler zarar görmeden taşınabilir

Prof. Dr. Özkaya: Zeytinlikler zarar görmeden taşınabilir

18.06.2025
Maden Kanunu’nda yapılması öngörülen geçici düzenlemeler kapsamında, sınırlı sayıdaki maden sahasının rezerv alanlarında yer alan zeytin ağaçlarının taşınması planlanıyor. Ağaçların zarar görmeden taşınıp taşınamayacağı ile ilgili soruları cevaplayan Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, zeytin ağaçlarının uygun koşullarda 3 bin yaşındaki ağacın bile taşınabileceğini söyledi.
DGD’den ABD’de stratejik iş birliği adımı

DGD’den ABD’de stratejik iş birliği adımı

18.06.2025
Dondurulmuş Gıda Derneği (DGD) Başkanı Burak Benşin, sektörün en büyük kuruluşlarından biri olan American Food Institute başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
Madleen gemisiyle ilgili son durum: Sınır dışı edilen Greta Thunberg'den açıklama

Madleen gemisiyle ilgili son durum: Sınır dışı edilen Greta Thunberg'den açıklama

10.06.2025
Pazartesi günü Gazze'ye 185 km kala İsrail tarafından el konulan gemideki 12 aktivist, İsrail'in Ben Gurion havaalanında. AFP'nin son dakika haberine göre İsveçli aktivist Greta Thunberg sınır dışı edildi. Türkiye Dışişleri kaynakları, Tel Aviv büyükelçiliğinin gemideki 2 Türk vatandaşı ile sabaha karşı görüştüğünü açıkladı. İşte son gelişmeler...
Çarşı, pazar doldu taştı ama bu tuzağa düşmeyin! Bayramınız 'zehir' olmasın

Çarşı, pazar doldu taştı ama bu tuzağa düşmeyin! Bayramınız 'zehir' olmasın

5.06.2025
Bayram alışverişi yaparken şeker, lokum ya da çikolata seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunuyor. Ürünlerin rengi ve dokusu, kaliteyi belirlemede büyük rol oynar. Bu ince detaylar, hem tatlı seçimlerinizi daha sağlıklı hale getirebilir hem de lezzetli bir deneyim sunar. Peki, bayram için şeker, lokum ya da çikolata alırken nelere özen göstermelisiniz?
İhracatçılar aflatoksinli inciri enerjiye dönüştürdü

İhracatçılar aflatoksinli inciri enerjiye dönüştürdü

1.06.2025
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İspanya’da düzenlenen 42. Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi’nden (INC) anlamlı bir ödülle döndü.
Şekerlemede uyuşturucu skandalı

Şekerlemede uyuşturucu skandalı

2.06.2025
Almanya merkezli şekerleme şirketi Haribo, Hollanda'da bazı 1 kilogramlık paketlerinde esrar izlerine rastlanması üzerine ürünlerini geri çağırdı.
Erdoğan, 'Zamanı geldikçe milletimizle paylaşacağız' diyerek duyurdu: Yeni müjdelerimiz olacak!

Erdoğan, 'Zamanı geldikçe milletimizle paylaşacağız' diyerek duyurdu: Yeni müjdelerimiz olacak!

29.05.2025
Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilerle söyleşi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye'yi enerji alanında tarihi müjdelerle tanıştıran bir iktidar olarak yeni müjdelerimiz olacak. Vakti zamanı ve sırası geldikçe bu stratejik alanla ilgili müjdelerimizi milletimizle paylaşacağız.' dedi.
Gastronominin şefleri Ağrı'da yetişecek

Gastronominin şefleri Ağrı'da yetişecek

29.05.2025
Eğitimi desteklemeyi misyon edinen iş insanı İbrahim Çeçen’in 41 yıl önce yaktığı meşaleyi; 2004’te yılında kendi adıyla kurduğu vakfı sürdürüyor. Bugüne kadar 10 binden fazla gence karşılıksız burs veren İbrahim Çeçen Vakfı, eğitime desteğini yaptığı okullarla da güçlendirdi.
Donmuş etleri sadece bu şekilde çözdürün! Suyun içine bir kaşık eklemek yeterli: Dakikalar içerisinde buzlardan kurtulun

Donmuş etleri sadece bu şekilde çözdürün! Suyun içine bir kaşık eklemek yeterli: Dakikalar içerisinde buzlardan kurtulun

28.05.2025
Donmuş etleri çözdürmek, yemek hazırlığının önemli adımlarından biridir. Ancak doğru yöntemle yapılmadığında, zaman kaybı yaşanabilir ya da gıda güvenliği riske girebilir. Eti hızlıca çözmenin çeşitli yolları olsa da, en sağlıklı ve etkili yöntemleri bilmek çok önemli. İşte, donmuş eti çözmenin en pratik ve güvenli yolları hakkında bilmeniz gerekenler...
Mutfağınıza sokarken 2 kere düşünün! Gıdadan yayılan tehlike: Temizlemek için suya bir kaşık ekleyin

Mutfağınıza sokarken 2 kere düşünün! Gıdadan yayılan tehlike: Temizlemek için suya bir kaşık ekleyin

18.05.2025
Mutfağınıza soktuğunuz bazı gıdalar dolayısıyla fark etmeden sağlığınızı riske atabilirsiniz. Günlük tükettiğiniz bazı yiyeceklerde saklı tehlikeler, doğru temizlik yöntemleriyle önlenebilir. Basit bir adım, suya eklenen küçük bir dokunuş, gıda kaynaklı risklerin azalmasına yardımcı olur. İşte tüm detaylar!
Mücadele ve empati pazarı: KanserTok

Mücadele ve empati pazarı: KanserTok

18.05.2025
Bu başlığın orijinali; ‘CancerTok’. Kanser ve TikTok’un birleşmesinden geliyor. Günümüzde, özellikle pandemi sonrasında belirgin bir şekilde gençler arasında artan kanser vakaları, hastalığın yaşanma şeklini de değiştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gıdalardaki antibiyotik ve pestisite karşı mücadele yürüteceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gıdalardaki antibiyotik ve pestisite karşı mücadele yürüteceğiz

14.05.2025
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 4. Tarım Orman Şurası Sonuç Bildirgesi Programı'nda açıklamalarda bulundu. Gıda güvenliği ile ilgili yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, "Gıdalardaki antibiyotik ve pestisit kalıntısının önlenmesi için etkin mücadele yürüteceğiz." dedi.
Bakanlık yeni listeyi açıkladı! Adeta zehir yiyormuşuz: Peynir, bal, zeytinyağı... Listede daha neler var neler!

Bakanlık yeni listeyi açıkladı! Adeta zehir yiyormuşuz: Peynir, bal, zeytinyağı... Listede daha neler var neler!

28.04.2025
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılmış gıda ürünlerinin yeni listesini yayımladı. Güncellenen listede peynirden tereyağına, baldan zeytinyağına kadar pek çok üründe sahtecilik tespit edildiği açıklandı. Bakanlık, tüketicileri bu tür ürünlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Peki, güncellenen listede hangi ürünler var?
Tekrar tekrar ısıtmak büyük hata! Kanserojen özellik gösteriyor: Organları perişan ediyor

Tekrar tekrar ısıtmak büyük hata! Kanserojen özellik gösteriyor: Organları perişan ediyor

27.04.2025
Bir kere pişirilen yemekleri ikinci kez ısıtmak, sağlık açısından risk taşıyabilir. Besin değerlerinin kaybolması, sindirim sorunlarına yol açması ve bakteriyel çoğalma gibi tehlikeler söz konusu olabilir. Sağlığınızı riske atmamak için pişirdiğiniz yemekleri taze tüketin ve fazlasını saklama yerine derhal tüketmeye özen gösterin!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da diplomasi trafiği

12.04.2025
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında liderlerle görüşme trafiğini sürdürüyor.
Diplomasinin kalbi Türkiye’de atıyor! Erdoğan'dan peş peşe görüşmeler

Diplomasinin kalbi Türkiye’de atıyor! Erdoğan'dan peş peşe görüşmeler

11.04.2025
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da peşe peşe görüşmeler geldi.
Tavuk dönerde 'salmonella' uyarısı! Dikkat: ölümle sonuçlanabilir

Tavuk dönerde 'salmonella' uyarısı! Dikkat: ölümle sonuçlanabilir

4.04.2025
Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, tavuk döner yedikten sonra yaşanan zehirlenmelere ilişkin, "Gıda zehirlenmesi 6-12 saat içerisinde ishal, kusma, mide bulantısı ve baş ağrısı belirtileriyle ortaya çıkıyor. Hızla doktora başvurmak lazım. Çünkü özellikle salmonella ölümle sonuçlanabilir" dedi.
'30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' pek çok ülkede kutlandı

'30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' pek çok ülkede kutlandı

3.04.2025
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 2017'de başlattığı 'Sıfır Atık Girişimi', 'Moda ve tekstilde sıfır atığa doğru' temasıyla, pek çok ülkeden düzenlenen panel ve etkinliklerle kutlandı.
Meyve ve Sebzelerdeki Tarım İlacı Kalıntılarına Dikkat! Sirke ve Karbonatla Temizlik Ne Kadar Etkili?

Meyve ve Sebzelerdeki Tarım İlacı Kalıntılarına Dikkat! Sirke ve Karbonatla Temizlik Ne Kadar Etkili?

17.04.2025
Günlük hayatımızda sağlıklı beslenmenin temel taşlarından olan meyve ve sebzeler, bazen beklenmedik bir tehlike taşıyabiliyor: tarım ilaçları, yani pestisit kalıntıları. Uzmanlar, özellikle dış kabuğu yenen ürünlerde bu kalıntıların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor. Peki evde uygulanan basit temizlik yöntemleri bu tehlikeyi ne kadar azaltabiliyor?
Ramazan Bayramı öncesi 'taklit' ve 'tağşiş' uyarısı! Bu ürünlere dikkat

Ramazan Bayramı öncesi 'taklit' ve 'tağşiş' uyarısı! Bu ürünlere dikkat

24.03.2025
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, bayrama sayılı günler kala çikolata ve şeker gibi ürünlerdeki taklit ve tağşişe dikkat çekip, "Buradaki en büyük risklerden biri, şekerle yapılan şerbet yerine nişasta bazlı olan glikoz ve fruktoz şuruplarının ürünlerin içine tatlandırıcı olarak katılması oluyor. Bu da vücutta emilimi zorlaştırdığı için insan sağlığı açısından risk taşıyor" dedi.
Tarımda sürdürülebilirlik için kadın emeği

Tarımda sürdürülebilirlik için kadın emeği

10.03.2025
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımsal üretimin ve kırsal kalkınmanın temelinde kadınlar yer alıyor; tarım büyük ölçüde kadınların emeği üzerinde yükseliyor...
Yumurtanın sarısına dikkat! Yerken dikkat edin: Her sabah tüketiyoruz ama ölüm riski taşıyor, vücutta enfeksiyona neden oluyor

Yumurtanın sarısına dikkat! Yerken dikkat edin: Her sabah tüketiyoruz ama ölüm riski taşıyor, vücutta enfeksiyona neden oluyor

25.02.2025
Yumurtalar, zengin besin içeriği ve pratik kullanımlarıyla sofralarımızın vazgeçilmez bir parçası olsa da, özellikle az pişmiş olarak tüketildiklerinde ciddi sağlık risklerini beraberinde getiriyor. Gıda güvenliği açısından yumurtanın tam ısıtılmaması, göz ardı edilmemesi gereken tehlikeleri barındırıyor. İşte az pişmiş yumurta tüketiminin riski!
'Kumpir' skandalının perde arkasındaki tehlikeydi! Uzmanından 6 saat uyarısı: İshal, karın ağrısı ve ateşle kendini gösteriyor

'Kumpir' skandalının perde arkasındaki tehlikeydi! Uzmanından 6 saat uyarısı: İshal, karın ağrısı ve ateşle kendini gösteriyor

17.02.2025
İzmir'de yediği kumpirden vefaat eden Servet Polat'ın ardından gözler o tehlikeye çevrildi: Salmonella! Gıda ve su yoluyla bulaşan bu virüs, bilgi sahibi olmayıp önlem alınmadığı takdirde ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, Salmonella hakkında bilinmesi gerekenleri açıklıyor.
Tarladan tabağa takip sistemi kurdu

Tarladan tabağa takip sistemi kurdu

8.02.2025
Kaliteli ve lezzetli gıdanın tarladan son tüketiciye kadar güvenli bir şekilde ulaşması bugünün dünyasının en temel konularından biri. Giderek artan şehirleşme ile insanların gıda ve yemek ihtiyacını dışarıdan karşılama eğilimi yükselirken güvenilir gıda ile ilgili talepler de her geçen gün artıyor. Bu süreçte gıda üreten ve bunu tüketicilerle buluşturan markalara büyük bir sorumluluk düşüyor. Tüketici ne yediğini açık bir şekilde bilmek istiyor ve bu bilince sahip sorumlu markaları tercih ediyor.
Tarladan tabağa takip sistemi kurdu

Tarladan tabağa takip sistemi kurdu

8.02.2025
Kaliteli ve lezzetli gıdanın tarladan son tüketiciye kadar güvenli bir şekilde ulaşması bugünün dünyasının en temel konularından biri. Giderek artan şehirleşme ile insanların gıda ve yemek ihtiyacını dışarıdan karşılama eğilimi yükselirken güvenilir gıda ile ilgili talepler de her geçen gün artıyor. Bu süreçte gıda üreten ve bunu tüketicilerle buluşturan markalara büyük bir sorumluluk düşüyor. Tüketici ne yediğini açık bir şekilde bilmek istiyor ve bu bilince sahip sorumlu markaları tercih ediyor.