İşlenmiş Et

İşlenmiş Et Haberleri

Son dakika işlenmiş et haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan işlenmiş et gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan işlenmiş et haber sayfamızda...
Her evde var, ayıla bayıla yiyoruz ama karaciğeri çürütüyor! Kahvaltıların vazgeçilmezi olarak biliniyor, damarları yağla doldurup ölmekten beter ediyor!

Her evde var, ayıla bayıla yiyoruz ama karaciğeri çürütüyor! Kahvaltıların vazgeçilmezi olarak biliniyor, damarları yağla doldurup ölmekten beter ediyor!

24.04.2024
Severek tükettiğimiz pek çok besin bulunuyor. Özellikle kahvaltı sofralarına sıklıkla misafir ettiğimiz bazı besinler sağlığımızla büyük ölçüde oynuyor. İşte ölümden beter eden, karaciğeri çürütüp ömrü kısaltan o besinler...
Zayıflama çılgınlığı başladı! Popüler diyetleri konuşalım mı?

Zayıflama çılgınlığı başladı! Popüler diyetleri konuşalım mı?

22.04.2024
Havalar ısınmaya başladı, bayram tatili geldi geçti ve tabii ki zayıflama çılgınlığı da başladı. Özellikle yaz öncesi son 2-3 ay herkesin aklına yazın yaklaştığı düşüncesi filizleniyor ve alıyor herkesi bir telaş.
Sofrada en az 20 dakika kalın! Uzman isim açıkladı: Kahvaltıda onları asla yemeyin!

Sofrada en az 20 dakika kalın! Uzman isim açıkladı: Kahvaltıda onları asla yemeyin!

8.04.2024
Diyetisyen Büşra Nur Enez Baş, bayram sabahında hafif bir kahvaltıyla güne başlamak gerektiğine dikkat çekerek “Sofranızda salam sucuk gibi işlenmiş et ve et ürünleri ile kızartmalardan ziyade sebzelere yer verin. Hızlı yemeyin, gıdaları iyi çiğneyin ve sofrada en az 20 dakika zaman geçirin” dedi.
Çalışana ramazan desteği 2 kat arttı

Çalışana ramazan desteği 2 kat arttı

11.03.2024
Ramazan bereketini çalışanlarıyla paylaşmak ve yardımlaşmak isteyen işverenler çeşitli destekler sağlıyor. Çalışan bağlılığı ve yan haklar alanında çözümler sunan Pluxee Türkiye’nin verilerine göre, çalışanlarına maaş dışında yan haklar veren şirketlerin yüzde 26.5’i dönemsel destek için dini bayramları tercih ediyor.
Her gün kahvaltıda ayıla bayıla yiyoruz ama organları bitiriyor! Yiyenin ömründen 10 yıl gidiyor: Tütünden bile betermiş...

Her gün kahvaltıda ayıla bayıla yiyoruz ama organları bitiriyor! Yiyenin ömründen 10 yıl gidiyor: Tütünden bile betermiş...

7.03.2024
Kahvaltı, en sevdiğimiz besinler arasında yer alıyor. Her sabah severek tükettiğimiz belli başlı kahvaltılıklar ise aslında biz farkında değilken ömrümüzden çalıyor. Uzmanların özellikle uyardığı, asla tüketmeyin 'tütünden bile daha beter' dediği o besin ise içten içe organlarımızı bitiriyor. İşte sağlığın düşmanı o kahvaltılık...
Sahurda ağzınıza bile sürmeyin! Bayıla bayıla yiyoruz ama organları çürütüyor

Sahurda ağzınıza bile sürmeyin! Bayıla bayıla yiyoruz ama organları çürütüyor

6.03.2024
Ramazan ayında oruç tutan herkesin beslenme düzeni değişiyor. Vücut sağlığını korumak için hem sahurda hem de iftarda dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, Ramazan ayı boyuncu doğru beslenme tercihlerinin genel sağlığımıza büyük katkı sağlayabileceğini belirterek uygunsuz besin tercihi ve beslenme tarzının sağlığa büyük zarar verebileceğine dikkat çekti. Doç. Dr. Bakır, "Sahurda kızartma, kavurma gibi çok yağlı besinlerden ve sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş et ürünlerinden kaçınılmalıdır" dedi.
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”

“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”

5.02.2024
Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
'Kızartma yağları 2-3 kullanımdan sonra zehirliyor'

'Kızartma yağları 2-3 kullanımdan sonra zehirliyor'

26.01.2024
Kızartma yağlarına yönelik araştırmalar devam ederken Dahiliye Uzmanı Dr. Esen Karadaş, “Çok yerinde bir denetim, tekrarlayan yağ kullanımı sağlığımız için gerçekten zararlı. Her şeyden önce oksidasyon oluşturuyor ve vücudumuza toksik madde girmiş gibi düşünebiliriz. Bu yağların maksimum 2-3’ü geçmeden kullanılması lazım” dedi.
İngiltere'de yapılan araştırma kanıtlandı: Bunu yiyenlerin resmen ömrü kısalıyor

İngiltere'de yapılan araştırma kanıtlandı: Bunu yiyenlerin resmen ömrü kısalıyor

22.11.2023
İngiltere’de 460 binden fazla insan üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, daha uzun yaşamak isteyen bireylerin şekerli içecekleri ve işlenmiş gıda tüketimini azaltması şart.
Tüm bildiklerinizi unutun! Cips ve işlenmiş gıdalar masum çıktı

Tüm bildiklerinizi unutun! Cips ve işlenmiş gıdalar masum çıktı

15.11.2023
Bugüne kadar onlarca araştırma cips, hazır yemek gibi işlenmiş gıdaların tip 2 diyabet, kalp hastalıkları hatta kansere yol açtığını ortaya çıkarmıştı.
Yemeye doyamıyoruz ama sigara kadar zararlı! Bilim insanları üstüne basa basa uyardı: Kumar gibi bağımlılık yapıyor

Yemeye doyamıyoruz ama sigara kadar zararlı! Bilim insanları üstüne basa basa uyardı: Kumar gibi bağımlılık yapıyor

12.10.2023
Bilim dünyasında ses getiren bir araştırmada, işlenmiş et ve abur cuburların sigara kadar zararlı olduğu ortaya kondu. Uzmanlar, bu besinlerin bağımlılık yaptığını belirtirken, geçtiğimiz günlerde yapılan bir başka çalışmada ise bu ürünlerin kalp krizi ve felç riskini de artırdığı açıklandı.
Sağlıklı beslenerek kanser riskini azaltın

Sağlıklı beslenerek kanser riskini azaltın

4.10.2023
Kanserde genetik faktörlerden çevre ile ilgili faktörlere kadar pek çok etken rol oynuyor. Bu etkenlerden birinin de sağlıksız ve yanlış beslenme alışkanlıkları olduğunu belirten Dyt. Sena Çelik, ”Çalışmalara göre sağlıklı beslenme kanser riskini azaltabilirken, yanlış beslenme alışkanlıkları kanser riskini artırabiliyor” dedi.
Beslenme çantası nasıl hazırlanır?

Beslenme çantası nasıl hazırlanır?

26.09.2023
Beslenme ve Diyet Uzmanı Şükriye Eral, çocuklarda beslenmenin fiziksel gelişiminin yanı sıra zihinsel gelişimi de etkilediğini ifade ederek, “Çocukların sağlıklı beslenmesi; büyüme ve gelişmelerini, aynı zamanda okuldaki başarılarını etkiler” dedi.
Sodyum içeren besinler nelerdir? En çok sodyum hangi gıdalarda var?

Sodyum içeren besinler nelerdir? En çok sodyum hangi gıdalarda var?

29.08.2023
Sodyum; insan sağlığı adına oldukça hayati bir öneme sahip olan mineraller içerisinde bulunur. Kas ve sinir sisteminin düzgün bir şekilde çalışması, kan basıncının kontrolü, elektrolit ve sıvı dengesi adına oldukça gerekli bir mineraldir. Vücut içerisinde düşük ya da fazla oranda bulunması oldukça zararlıdır. Gerekli sodyum oranı böbrekler açısından belirlenmektedir. Sodyum içeren besinler nelerdir? Sodyum nelerde bulunur sizler için derledik.
Dünya Sağlık Örgütü  2015'ten beri kanserojen olduğunu söylüyor! Biz hala severek tüketiyoruz...

Dünya Sağlık Örgütü 2015'ten beri kanserojen olduğunu söylüyor! Biz hala severek tüketiyoruz...

21.08.2023
Sağlık bir ömür için zararlı besinlerden uzak durmalı. Medicine dergisinde yayınlanan araştırmada ömrü kısaltan besinler listelendi. Peki en zararlı Akdeniz diyeti ömrü 10 yıl uzatıyor. Kepekli tahıllar, sebze ve meyveler ise ömrü uzatıyor. Peki bilimsel çalışmalara göre nasıl beslenmek sağlıklı? İşte yanıtı...
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması

3.07.2023
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu'nun özetini yayımladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
Kurban etini az tuzlu ve yağsız tüketin!

Kurban etini az tuzlu ve yağsız tüketin!

29.06.2023
Kurban Bayramı'nı sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için beslenme düzenine çok dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kalp ve tansiyon hastalarının bayram boyunca sağlıklı beslenmesi öneriliyor. Uzmanlar bayram sürecinde hipertansiyon ve kalp hastalarının her öğün kırmızı et tüketmemeye, normal yeme düzenlerini bozmamaya özen göstermesi gerektiğini söylüyor.
Araştırmacılardan korkutan uyarı! Derhal toplatılmalı, kanser üretme makinesi gibi!

Araştırmacılardan korkutan uyarı! Derhal toplatılmalı, kanser üretme makinesi gibi!

3.01.2023
Yeni yapılan bir çalışma, pastırma ve jambon gibi şarküteri ürünlerine eklenen kimyasalların kanser riskini artırdığını ortaya koydu. Uzmanlar, bu etlerin acilen yasaklanması gerektiğini söylüyor.
Kalbi güçlendiren sağlıklı yaşam önerileri! Kalp hastası olmamak için ipuçları

Kalbi güçlendiren sağlıklı yaşam önerileri! Kalp hastası olmamak için ipuçları

2.11.2022
Güçlü bir kalp, uzun ve sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralar. Egzersiz ve sağlıklı beslenmenin bunun için oldukça önemli olduğu bilinen bir gerçek olsa da konu uygulamaya gelince pek başarılı olamayabiliyoruz. Kalbinizi güçlü tutmak için yaşamınızda bazı ufak değişiklikler yaparak her daim daha dinç bir bedene sahip olabilirsiniz. Posta.com.tr okurları için kalp hastası olmamak için önemli ipuçlarını sorduk.
Kolon kanseri tümörünü %50 oranında azaltıyor!

Kolon kanseri tümörünü %50 oranında azaltıyor!

29.10.2022
Özellikle zamanımızın hastalığı Kolon kanseri riskinizi önemli ölçüde azaltmanız söz konusu olduğunda dikkat etmeniz gereken bazı önemli durumlar vardır. Günlük hayatta beslenmemizde yaptığımız ufak tefek değişikliklerle, kolon kanserinden korunabiliriz. İşte kolon kanseri riskini azaltmanın yolları..
Bu besinlerden uzak durun: İnsülin direncini artırıp, DNA'da hasar bırakıyor!

Bu besinlerden uzak durun: İnsülin direncini artırıp, DNA'da hasar bırakıyor!

27.10.2022
Vücudu iltihaplandıran gıdalar DNA’ya zarar vererek, insülin direncini artırabilir. Bu gelişmeler hastalık riskini de beraberinde getiriyor. Şekerli yiyecekler karaciğerinizdeki yağ asitlerinin üretimini uyararak iltihabı tetikleyebilir. Beslenme tercihlerinizi gözden geçirerek şeker, işlenmiş ve kızarmış yiyecekleri hayatınızdan çıkararak sağlığınızı kontrol altına alabilirsiniz.
Kalbinizin en büyük katili! Sofranızdan uzak tutun

Kalbinizin en büyük katili! Sofranızdan uzak tutun

20.10.2022
Sağlığımız için tükettiğimiz yiyeceklere her zaman dikkat etmek ve belirli gıdalardan kaçınmak büyük önem taşımaktadır. İşte kardiyologların özellikle uzak durmanızı söylediği ve hayatınızdan tamamen çıkarmanız gereken 20 besin...
30 yaşından önce tüketmeye başlarsanız damarları tıkıyor!

30 yaşından önce tüketmeye başlarsanız damarları tıkıyor!

13.09.2022
Kalp ve damar hastalıklarının en büyük nedeni işlenmiş ve trans besinler. İşlenmiş et denildiğinde ise akla ilk olarak salam, sosis ve türevleri geliyor. İşte damarları tıkayan zararlı besinler...
Erkekler dikkat! Bu alışkanlıklar prostat kanserini  %80 engelliyor

Erkekler dikkat! Bu alışkanlıklar prostat kanserini %80 engelliyor

18.08.2022
Yeni bir araştırmaya göre, prostat kanseri geliştirme riski yüksek olan erkekler, yaşam tarzlarında bazı değişiklikler yaparak hastalık riskini azaltabilirler...
Yaz sıcakları migren ataklarını artırıyor! Peki ne yapmalı?

Yaz sıcakları migren ataklarını artırıyor! Peki ne yapmalı?

28.06.2022
Bazı rahatsızlıklar özellikle yaz aylarında kendini daha fazla belli ediyor. Migren de bu rahatsızlıklardan biri. Yapılan çalışmalar, sıcaklıklardaki her 5 santigrat yükselişin migren atağının gelişme riskini yüzde 7.5 oranında artırdığını gösteriyor. Ancak günlük yaşamı fazlasıyla etkileyen migrenin görülme sıklığını, alışkanlıklarımızda yapacağımız ufak değişikliklerle azaltmak mümkün.