MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, "Bölgesinde ve dünyada giderek yükselen Türkiye'de Türk milliyetçilerinin ferasetine, sağduyusuna duyulan ihtiyaç her geçen gün artarken; milliyetçilik ülküsünü müessir ve muktedir kılmanın yolu, MHP'de toplanmaktan geçmektedir. Türk milliyetçilerinin evi, ocağı, otağı MHP'dir" dedi.
Hepimiz aynı şeyi söyleyip duruyoruz: Tekdüze, herkesin birbirine benzediği, ülkeler-kültürler arası farkların yok olduğu, tek dilli, tek renkli bir dünyaya doğru evriliyoruz.
Hepimiz aynı şeyi söyleyip duruyoruz: Tekdüze, herkesin birbirine benzediği, ülkeler-kültürler arası farkların yok olduğu, tek dilli, tek renkli bir dünyaya doğru evriliyoruz. Sokağa çıktığınızda herkes birbirine benziyor. Kılık kıyafeti, elindeki telefonu, baktığı sosyal medya platformu, dinlediği müzik… 20 yıl öncesine kıyasla bile farklılıklar ne kadar azaldı... Farklar ortadan kaybolduğunda ise dünya yok oluyor. Çünkü her bir fark bu hayata, bu gezegene, bizlere bir şeyler katıyor. Bütünü o parçalar oluşturuyor ve ayakta tutuyor.
Şef Türev Uludağ, depremin ilk gününden bu yana deprem bölgesindeydi. Üç ay boyunca, gönüllü pek çok şefle, beş milyondan fazla insana yemek sağlanması için çalıştı. Bölgede en uzun süre kalanlardan biri. “Artık belirli bir düzen kuruldu, bundan sonra istihdama yönelik adımlar atılmalı” diyor. Türev Uludağ’la bölgedeki deneyimlerini konuştuk. Oya Çınar / oya.cinar@posta.com.tr
Binlerce yıldır, İzmir ve Ege Bölgesi'nin verimli ovalarında yetişen tarım ürünlerinin İzmir limanından ihraç edilmesi, kentin her dönemde zengin ticari hayata sahip olmasını sağladı.
Türkler, Paris’teki gıda fuarı SIAL’e 345 firma ile çıkarma yaptı. Milli katılımı düzenleyen ITO Başkanı Şekib Avdagiç, “Pandemide öğrendik ki gıda en stratejik sektör. Her bir ürüne daha çok katma değer ilave etmeliyiz. Hedefimiz ihracatta 30 milyar dolar sınırını aşmak” dedi.
İncir reçeli, hem kokusuyla hem de nefis tadıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Yazın yemeğe doyamadığımız lezzetli meyvelerden reçel yaparak kışın da tüketiriz. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan reçeller son kalan lokmalarımızı tatlandırır. İncir reçeli de en çok sevilen ve lezzetiyle tadını damakta bırakan reçeller arasında yer alır. Sofraları güzelleştiren incir reçelini evinizde çok kolay yapabilirsiniz. İncir reçeli nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka göz atabilirsiniz. Peki, İncir reçeli nasıl yapılır, ev yapımı incir reçeli nasıl yapılır? En kolay incir reçeli tarifi...
Aydın'ın ilk gastronomi kitabı tanıtıldı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un önderliğinde; gastronomi alanında çok sayıda önemli ismin katkılarıyla hazırlanan kitapta Aydın’ın kültürel zenginlikleri ve geleneksel tarifleri yer aldı.
Meyve tabaklarının, tatlıların ve hatta yemeklerin vazgeçilmezi olan incir, birçok kişi tarafından heyecanla mevsimi beklenen bir meyve. Peki, incir hangi mevsimde ve ayda yetişir? İncir ne zaman yenir? Tadına doya doya incir yemek için işte incir mevsimi ve zamanı...
Zeytin, Milas’ta ilk çağlardan beri yetiştirilen, yörenin binlerce yıllık geleneksel ürünü. İlçede, yöreye özgü yağlık ‘memecik’ türü zeytin yetiştiriciliği oldukça yaygın.
Evliya Çelebi’nin seyahatlerine ilk başladığı şehir burası... 1640 senesinde kuşluk vakti İstanbul Sarayburnu’ndan bindiği bir yelkenliyle başlar tüm hikâye...
Kuru incir severek tükettiğimiz atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Özellikle de diyet yaparken kuru inciri atlamamamız gerekiyor. Kuru inciri her gün tüketeceğiniz 7 zeytin ile desteklediğinizde ise zayıflama serüveniniz hız kazanıyor. 7 zeytin 1 kuru incir diyeti ile 21 gün sonunda 10 kilo vermeniz mümkün. Peki 7 zeytin 1 kuru incir diyeti nasıl yapılır? İşte bilmeniz gerekenler...
Verimli topraklarıyla yüzyıllarca tarımın merkezlerinden biri olmuş Ege. Neredeyse her şehri bir değil birden fazla ürünle tanınmış. Belki de çoğumuz verimli bu topraklarda yetişen incirler, elmalar, mısırlar, salkım salkım üzümler, narenciyeler, zeytinlerle büyüdük.
Milas zeytinyağı, Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret almayı başaran ilk ve tek Türk zeytinyağı oldu. Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Avrupa Birliğine yaptığı başvurusu uygun bulundu ve Milas zeytinyağının adı, AB'nin coğrafi işaret siciline yazılarak 23 Aralık 2020 tarihli Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayınlandı. Böylece Milas zeytinyağının AB coğrafi işareti, aynı tarihten geçerli olmak üzere kesinleşmiş oldu... Milas zeytinyağı; AB'den coğrafi işaret almış ilk Türk zeytinyağı olurken aynı zamanda AB'den coğrafi işaret almış 5'inci Türk ürünü oldu.
Gıda güvenliğini sağlamak üzere tarladan çatala kadar geniş çaplı bir denetim ve analiz süreci yürüttüklerini belirten Deniz Alkaç, “Ürünleri topraktaki gübre ve suya kadar 400 parametrede test ediyoruz. Testlerden başarıyla geçen ürünler, hijyenik koşullarda paketlenerek meyve sebze platformumuza getiriliyor. Burada da kontrolleri yapılan ürünler, soğuk zincirlerle mağazamıza ulaştırılıyor” dedi.
Çok hareketli ve biraz da hararetli bir haftaya giriyoruz! Venüs-Mars arasındaki uyumlu açının maksimum etkileriyle haftanın ilk yarısında özel ilişkilerimizde güzel gelişmeler yakalayabiliriz. Ama haftanın ikinci yarısına dikkat etmeliyiz, çünkü Koç burcundaki dolunay ilişkilerde dengesizliklere ve yanlış yerde yüksek oktavlı çıkışlar yapma riskine işaret ediyor!
İtalya demek pizza, tiramisu, makarna demek ama bir yandan da kahve ve tatlı demek. Sıcak yaz günlerinde hem Türkiye kültüründe hem de İtalya kültüründe büyük yer tutan kahve ve tatlı kültürünü, herkesin tanıdığı İtalyan şef, sevgili Danilo Zanna ile konuştuk.
Kuru incir özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek için ış mevsiminde sıklıkla tüketiliyor. Ancak kuru incir faydalı olduğu kadar yanlış tüketildiğinde sağlığımıza oldukça zararlı olabiliyor. Ziraat Mühendisi Dinçer Demirayak incir alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.
Bursa'nın İznik ilçesinde Hüseyin Sakız’a ait tarladaki ağaçtan incir kopartan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, inciri kopardıkları dala iple 5 lira astı. Ağaçta, iple asılı parayı görünce şaşıran Sakız, kimliğini bilmediği kişilere teşekkür etti.