Turşu

Turşu Haberleri

Son dakika turşu haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan turşu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan turşu haber sayfamızda...
Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

13.03.2025
Turşu, sofralarımızda vazgeçilmez bir lezzet olarak yer alırken, hem sağlığa faydaları hem de yoğun aromasıyla mutfaklarımızda sıkça yer bulur. Ancak, turşu yapmanın incelikleri vardır; doğru malzemeler, tarif ve saklama koşulları lezzetini belirler. Fakat bir sır var ki turşunun suyuna bir dilim eklemek, onun tadını tam anlamıyla zirveye taşıyor.
1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

9.03.2025
Turşu, geleneksel mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak turşu yaparken bazı zorluklarla karşılaşmak mümkündür. Turşunun erimesi, yumuşaması veya istediğiniz o kütür kütür kıvamı elde edememek, en sık karşılaşılan sorunlardan bazılarıdır. Turşunun erimesini önlemek ve kütür kütür olmasını sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar ve doğal yöntemler vardır. İşte bu konudaki ipuçları!
Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

7.03.2025
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Turşucuda kutlama

Turşucuda kutlama

27.02.2025
İlker-Aslı Kızmaz ilginç bir kutlamaya imza attı. 13 yıl önce barıştıkları günü es geçmediler.
Zencefil mi turşu suyu mu? Boğaza yapışan mikrobu söküp atıyor! Kuru öksürük ve boğaz ağrısı sıfırlanıyor

Zencefil mi turşu suyu mu? Boğaza yapışan mikrobu söküp atıyor! Kuru öksürük ve boğaz ağrısı sıfırlanıyor

25.02.2025
Turşu suyu, geleneksel mutfakların vazgeçilmez bir parçası olmasının yanı sıra, sağlık açısından da önemli faydalar sunar. İçerdiği yüksek miktarda probiyotikler sayesinde bağırsak florasını destekler ve sindirim sistemini düzenler. Peki, zencefil mi yoksa turşu suyu mu daha etkili?
81 il 81 yemek! 08 Artvin'in unutulmaya yüz tutmuş 3 yemeği! Artvinliler bunları çok seviyor

81 il 81 yemek! 08 Artvin'in unutulmaya yüz tutmuş 3 yemeği! Artvinliler bunları çok seviyor

25.02.2025
Artvin, doğanın yeşil tonlarıyla bezeli, dağlarla çevrili bir Karadeniz ilidir ve zengin kültürel mirasıyla da dikkat çeker. Bölgenin mutfağı, Karadeniz’in diğer illerinden farklı olarak hem dağlık alanlardan hem de denizden beslenen özgün lezzetlere sahiptir. Peki, Artvin'in yöresel yemekleri nelerdir?
Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

20.02.2025
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Fazla tuz tüketimi ciddi sağlık problemlerine neden oluyor

Fazla tuz tüketimi ciddi sağlık problemlerine neden oluyor

19.02.2025
Fazla tuz tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, özellikle Türkiye’de günlük tuz tüketiminin önerilen miktarın neredeyse iki katı olduğunu belirterek hipertansiyon, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıkları ve inme gibi sağlık problemlerine davetiye çıkardığını anlattı.
Boğazdaki mikrobun kökünü kazıyor! Günde 1 bardak içen 20 yıl hastalık ne bilmiyor, balgam, hırıltı ve öksürüğü bıçak gibi kesen şifa deposu

Boğazdaki mikrobun kökünü kazıyor! Günde 1 bardak içen 20 yıl hastalık ne bilmiyor, balgam, hırıltı ve öksürüğü bıçak gibi kesen şifa deposu

18.02.2025
Öksürük, boğaz ağrısı ve balgam en büyük kabuslarımız arasında yer alıyor. Bu dertlerden kurtulmak için ballı çaydan bitki kaynatmaya çeşitli çözüm yolları denenebiliyor. Ballı turp, taze sıkım turunçgil gibi pek çok besinden faydalanılsa da uzmanları asıl şifayı hiç beklenmedik yerde bulacaksınız diyor. İşte tüm tariflerden ve besinlerden daha etkili olan, boğaz ağrısını ve öksürüğü anında bitiren mucize besin kaynağı...
Turşu yaparken sirke yerine bunu kullanın! Kütür kütür oluyor: 6 ay boyunca bozulmadan duruyor

Turşu yaparken sirke yerine bunu kullanın! Kütür kütür oluyor: 6 ay boyunca bozulmadan duruyor

15.02.2025
Kış aylarının vazgeçilmezi turşu, sağlığımıza olan faydaları ve lezzetiyle sofralarımızı süsler. Ancak, geleneksel tariflerde genellikle sirke kullanılsa da, bazı alternatifler hem lezzet hem de uzun ömürlülük açısından dikkat çekiyor.
Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

15.02.2025
Turşu, sofralarımızda vazgeçilmez bir lezzet olarak yer alırken, hem sağlığa faydaları hem de yoğun aromasıyla mutfaklarımızda sıkça yer bulur. Ancak, turşu yapmanın incelikleri vardır; doğru malzemeler, tarif ve saklama koşulları lezzetini belirler. Fakat bir sır var ki turşunun suyuna bir dilim eklemek, onun tadını tam anlamıyla zirveye taşıyor.
Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

13.02.2025
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Turşunun suyunu çöpe atmayın! İnce ince doğrayıp içine ekleyince doğal ilaç oluyor, bağışlıklığı güçlendirip boğazdaki mikrobun kökünü kurutuyor

Turşunun suyunu çöpe atmayın! İnce ince doğrayıp içine ekleyince doğal ilaç oluyor, bağışlıklığı güçlendirip boğazdaki mikrobun kökünü kurutuyor

10.02.2025
Hepimiz turşunun zengin lezzetini severiz; ancak turşu suyunun, genellikle atılan bir sıvı olduğunu biliyor musunuz? Oysa turşu suyu, aslında bir hazine değerindedir. İçeriğinde barındırdığı probiyotikler, vitaminler ve mineraller sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir ilaç görevi görür. Peki, turşu suyuna ne eklenirse doğal ilaç olur?
Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

7.02.2025
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

6.02.2025
Turşu, geleneksel mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak turşu yaparken bazı zorluklarla karşılaşmak mümkündür. Turşunun erimesi, yumuşaması veya istediğiniz o kütür kütür kıvamı elde edememek, en sık karşılaşılan sorunlardan bazılarıdır. Turşunun erimesini önlemek ve kütür kütür olmasını sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar ve doğal yöntemler vardır. İşte bu konudaki ipuçları!
Biber turşusu nasıl yapılır? Biber turşusunun püf noktaları nelerdir?

Biber turşusu nasıl yapılır? Biber turşusunun püf noktaları nelerdir?

6.02.2025
Kış aylarının vazgeçilmezi olan turşular, sofralarımıza lezzet katmaya devam ediyor. Özellikle biber turşusu, hem kolay yapımı hem de damakta bıraktığı ekşi-tatlı dengesiyle favori turşu çeşitlerinden biridir. Peki, evde biber turşusu nasıl yapılır? İdeal lezzeti yakalamak için hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir? İşte nefis bir biber turşusu yapmak için bilmeniz gereken her şey!
Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

26.01.2025
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

25.01.2025
Turşu, sofralarımızda vazgeçilmez bir lezzet olarak yer alırken, hem sağlığa faydaları hem de yoğun aromasıyla mutfaklarımızda sıkça yer bulur. Ancak, turşu yapmanın incelikleri vardır; doğru malzemeler, tarif ve saklama koşulları lezzetini belirler. Fakat bir sır var ki turşunun suyuna bir dilim eklemek, onun tadını tam anlamıyla zirveye taşıyor.
Gripten korunmanın doğal yolları: Sağlıklı bir kış geçirmenin önerileri

Gripten korunmanın doğal yolları: Sağlıklı bir kış geçirmenin önerileri

27.01.2025
Gripten korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal önlemler almak oldukça etkili olabilir. Bu önlemler hem gripten korunmanıza yardımcı olur hem de vücudunuzu genel anlamda destekler. Eğer belirtiler ağırlaşırsa veya uzun sürerse mutlaka bir doktora danışın. İşte grip için doğal önlemler:
1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

20.01.2025
Turşu, geleneksel mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak turşu yaparken bazı zorluklarla karşılaşmak mümkündür. Turşunun erimesi, yumuşaması veya istediğiniz o kütür kütür kıvamı elde edememek, en sık karşılaşılan sorunlardan bazılarıdır. Turşunun erimesini önlemek ve kütür kütür olmasını sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar ve doğal yöntemler vardır. İşte bu konudaki ipuçları!
Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

13.01.2025
Diyarbakır’da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sebze, tezgahlarda yerini almıştı. Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri de merak konusu. Peki, bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...
Yoğurt, turşu ve kefiri böyle yiyin! Sağlığa faydası 10 kat artıyor: Mide ve bağırsak

Yoğurt, turşu ve kefiri böyle yiyin! Sağlığa faydası 10 kat artıyor: Mide ve bağırsak

8.01.2025
Yoğurt, turşu ve kefir, yüzyıllardır sağlık açısından pek çok faydası olduğu bilinen, probiyotik açısından zengin besinlerdir. Bu gıdalar, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda yararlı bakteriler kazandırır. Bu besinlerin doğru şekilde tüketilmesi, sağlık üzerindeki etkilerini çok daha fazla artırabilir. Peki, yoğurt, turşu ve kefir nasıl tüketilmelidir?
1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

5.01.2025
Turşu, geleneksel mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak turşu yaparken bazı zorluklarla karşılaşmak mümkündür. Turşunun erimesi, yumuşaması veya istediğiniz o kütür kütür kıvamı elde edememek, en sık karşılaşılan sorunlardan bazılarıdır. Turşunun erimesini önlemek ve kütür kütür olmasını sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar ve doğal yöntemler vardır. İşte bu konudaki ipuçları!
Yeni taklit ve tağşişler korkuttu! Baharat yerine bakın neler neler katmışlar

Yeni taklit ve tağşişler korkuttu! Baharat yerine bakın neler neler katmışlar

27.12.2024
Gıda güvenliği, son yıllarda tüketicilerin en çok endişe duyduğu konulardan biri. Halk sağlığını hiçe sayan firmalar, akıl almaz hilelerle gıdalarımızı kirletiyor. Bugüne kadar süte çamaşır suyu, zeytin yağına makine yağı, tereyağına patates püresi, salçaya gıda boyası, sucuğa at eti, eşek eti, sakatat karıştırdılar. Bu gıda hileleri 'Biz ne yiyoruz' diye sorgulatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan 'taklit ve tağşiş ürünler listesi yine aynı tartışmanın fitilini ateşledi. Bakanlığın açıkladığı son listede sumak ve pul biberler gibi baharatların içine tekstil boyası koyan firmalar ifşa edildi.
Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

27.12.2024
Turşu, sofralarımızda vazgeçilmez bir lezzet olarak yer alırken, hem sağlığa faydaları hem de yoğun aromasıyla mutfaklarımızda sıkça yer bulur. Ancak, turşu yapmanın incelikleri vardır; doğru malzemeler, tarif ve saklama koşulları lezzetini belirler. Fakat bir sır var ki turşunun suyuna bir dilim eklemek, onun tadını tam anlamıyla zirveye taşıyor.