Hafta içi zaten bir şekilde düzenimiz var hepimizin. Hafta sonu ise sosyalleşirken abartıyor, çok yiyoruz. Ama mantıken, hafta içi vakitsizlikten yemek pişiremeyip hafta sonu ise daha sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Hazır karantina süreci dışarı da çok çıkamıyorken, neden bu fırsatı değerlendirip hafta sonu yemek yapmıyoruz. Hafta içi vaktiniz yoksa istediğiniz gibi beslenemiyorsanız size hafta sonları uygulayabileceğiniz bir diyetle geldik. Haftalardır sıkıcı salatalar yemekten sıkıldıysanız, bu hafta sonu diyeti tam size göre demektir. Açlık grevinde hissetmenize gerek yok, sadece ölçülü olarak yemek yemeli ve sindirimi artıran ve kalorileri daha kolay yakan ürünler gibi doğru ürünleri seçmelisiniz. Genel olarak sağlıklı bir beslenme alışkanlığına sahip olmak en doğru ve bu anlamda verilebilecek en iyi karardır. Bu gibi durumlarda maalesef sadece karar vermek yeterli değildir. Aynı zamanda düzenli bir şekilde uygulamada önemlidir. Hafta içi başını kaşıyacak vakti olmayan kişiler olarak ayaküstü atıştırmalıklar yiyerek ayakta kalmaya çalışırız. Aksi takdirde çağın getirdiği bu tüketim çılgınlığının üstesinden nasıl geliriz ki? Hafta içi çalıştığımızdan yediklerimizi bir ölçüde yakma fırsatını yakalamış oluyoruz. Bütün hafta çalışınca tüm yemek zevkimizi sevdiğimiz tüm lezzetleri tatil günlerimizde yani hafta sonu deniyoruz ve tabii sonra da gelsin kilolar! Diyetimiz tamamen düşük kalorili yiyeceklerden oluşmaktadır. Ayda 4 defa uygulanmalı ve diğer günlerde de egzersiz ve az kalorili yiyeceklerle takviye edilmelidir. Bu kurala göre kalori alımınızda yapacağınız ufak artışları mutlaka egzersiz yaparak dengelemeye çalışın. Bir kadeh şarap veya bir ince dilim kek sizi mutlu eden kalorileri barındırıyorsa, bu tercihinizin ardından 30 dakikalık fiziksel bir aktiviteyi mutlaka uygulayın. Diğer günlerdeki beslenme alışkanlıklarınızı yüzde 80 oranında devam ettirip, diyetinizde olmayan bir yiyeceğe yüzde 20 oranında izin vermek size iyi gelecektir. Kahvaltı: 200 gr peynirli çavdar ekmeği ile sade kahve Öğle yemeği: 1 avokado, 1 salatalık, 1 haşlanmış patates, Bir kaç adet kızarmış ekmek. Bu malzemelerle salata yapın. Limon suyu, dereotu, hardal ve karabiberden yapılmış lezzetli bir salata sosu ile lezzetlendirin. Akşam yemeği: Fırında pişmiş baharatlarla birlikte 100 g balık. 200 g kefir veya az yağlı yoğut tüketebilirsiniz. Kahvaltı: Bir fincan sade yeşil çay ve şekersiz 2 büyük kraker.Öğle yemeği: Tavada kızartılmış tavuklu salataAkşam yemeği: 100 gr tavuk göğsü, 1 haşlanmış yumurta ve bir domates.