Bakım Çam terebentin yağı ne işe yarıyor?

Çam terebentin yağı ne işe yarıyor?

Paylaş
Çam terebentin yağı ne işe yarıyor?

Çam terebentin yağının iltihabı ve buna bağlı kızarıklığı azaltma, sinüs enfeksiyonlarına karşı koruma, mukus ve balgamı temizleme, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarını tedavi etme, bağışıklık sistemini güçlendirme, mantar ve viral enfeksiyonlarla savaşma, cildi uyarma gibi birçok faydası bulunmaktadır.

Sağlığa birçok faydası olan çam terebentin yağı aynı zamanda saç ve cilt bakımında da kullanıma uygundur. Çam ağaçlarının üzerinde kendiliğinden oluşan çam terebentin ayıca çam ağacı kesildiğinde de elde edilebilir. Eşsiz bir saç bakım yağı olan çam terebentin kepeğe ve saç dökülmesine karşı etkilidir. Saç diplerindeki zararlı bakterileri yok edici antibakteriyel yapıdadır. Saç dökülmesine yardımcı olabilir. Düzenli kullanımda saçın parlamasını sağlar. Çam terebentin yağı kullanımı oldukça kolay ve pratiktir.

Haberin Devamı

Son yıllarda hem kadınlar hem de erkekler için güzellik ve bakım konusunun popüler hale gelmesi ile birlikte en çok araştırılan konulardan oldu. Bu yüzden bu mucizevi yağın etkileri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak, insanların farklı ihtiyaçlarını karşılayabilmesi açısından önemli.

Saç sağlığı için faydaları saymakla bitmeyen, bu kadarla da kalmayıp bütün vücuda fayda sağladığı söylenen, kendine has kokusuyla kilometrelerce öteden bile fark edilebilen çam terebentin yağının faydaları da oldukça fazla.

NE İŞE YARIYOR? 

  • Cildinize çam terebentini sürdüğünüzde; Vücuttaki ağrıları azaltır. Çam terebentin yağı, Kan dolaşımını hızlandırır.  Eklem ağrısı ve romatizmal ağrılar üzerinde hızlı bir ağrı kesici etki yaratır. Antibakteriyel ve antiseptik özellikler gösterdiğinden cilt üzerinde oluşabilecek bakteri kaynaklı hastalıkların önüne geçer. Varis gibi cilt rahatsızlıklarının oluşumunu azaltır. Egzama ve sivilce gibi cilt sorunlarına iyi gelir. Yaşlanma karşıtı bir etki oluşturarak kırışıklıkların oluşumunun önüne geçtiği de biliniyor. 
  • Çam terebentini kokladığınızda, nefesi açar, akciğerleri rahatlatır. Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarında burnu ve boğazı açar. Stres ve yorgunluğu giderici bir etki yaratır. Kokusunun ayrıca konsantrasyonu arttırıcı etkisi olduğu bilinir. 
  • Saçınıza ve saç derinize sürdüğünüzde, Düzenli kullanıldığında sağlıkla parlayan saçların olmasına yardımcı olur. Kepeği önler, saç derisini beslediği için kepek oluşuna engel olur. Kan akışını hızlandırdığı için saç köklerinin daha sağlam olmasını sağlar. Saçların dökülmesinin önüne geçer. Saçların hızlı uzamasına destek olur. 

DOĞRU KULLANIMI OLDUKÇA ÖNEMLİ!

Çam terebentini yağı, esansiyel (uçucu) bir yağdır. Cildiniz kullanmadan önce mutlaka zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırın.

Eğer saçlarınız için bu yağı kullanmaya karar verdiyseniz en uğraşsız ve pratik yöntem olarak bu yağı şampuanınızın içine ilave etmeyi deneyebilirsiniz. 300 ml bir şampuan şişesini düşünürsek içine 25-30 damla çam terebentin yağı eklemeniz yeterli olacaktır. Şampuan şişenizin içine bir seferde bu yağı ekleyebilirsiniz

Haberin Devamı

Uçucu yağların aromaterapik etkilerinden faydalanmanın en ideal yöntemi buhardanlıklarda doğal yağlar kullanmaktır. Etrafa yaydığı koku nedeniyle çam terebentin yağı, eşsiz bir doğal ev kokusu olarak kullanılabilir. Evinizdeki ve hatta arabanızda temiz ve kokulu bir hava yakalamak için çam terebentin yağını bir sprey şişesinde su ile birleştirdikten sonra etrafa sıkabilirsiniz.